Leves Krémleves receptek - Gombaleves Halleves Levesek

Gombaleves Krémleves Burgonyaleves

Leves receptek
Leves Krémleves receptek Levesek Gombaleves Halleves Hideg levesek

Almaleves

A megtisztított és kockákra vágott almát 1,5 liter vízzel, egy kis vaníliával, két-három vékony szelet citrommal (ízlés szerint), cukorral puhára főzzük. Ha megfőtt, két egész tojással behabarjuk oly módon, hogy a tojásokat habverővel felverjük, s folytonos keverés mellett egy-egy merőkanál forró levest adunk hozzá... Almaleves elkészítése

Almaleves másképp

A fahéjat, a szegfűszeget és a citrom héját egy kevés vízben kifőzzük. A megmosott almát vékonyan meghámozzuk, négyfelé vágjuk, a magházat eltávolítjuk.
Cukros, enyhén sózott vizet készítünk, felforraljuk, és az egyenletes szeletkékre (vagy kockákra) vágott almát beletéve felforraljuk.

Andaluziai gazpachó recept

Krémleves receptek

Halleves receptek

Gombából készült levesek - Gombaleves

Gombaleves

- Gombaleves csipetkével

Spárgából készült levesek

Hideg levesek

Bolognai leves

A leveskockákat 1 lvízben feloldjuk, és vajas rántással berántjuk. Megsózzuk, borsozzuk.
A spagettit sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. Elkeverjük a levessel, a tejfölben elkevert tojássárgájával, és reszelt sajttal tálaljuk.

Borleves recept

A vízzel hígított bort a fűszerekkel forrni tesszük. A tojássárgájákat a cukorral, liszttel kikeverjük, és a forró bort állandó keveréssel, vékony sugárban a kikevert tojáshoz adjuk..

Borscs leves

Burgonyaleves

Burgonyaleves elkészítése: A burgonyát meghámozzuk, kockákra vágjuk, és sós vízben megfőzzük. Világos rántásban a hagymát és a zöldpetrezselymet megpörköljük. A burgonyalével felöntjük, sót, borsot teszünk bele, és felforraljuk..

Citromos nyúlraguleves

A nyúl elejét (a nyakát, szegyét) aprítjuk fel ehhez a leveshez, néhány darabka nyúlmájat és vesét is beletéve. Az összevágott húst több vízben tisztára mossuk, majd leforrázzuk, és ismét megmosva, gyengén megsózva, fűszerezve puhára főzzük..

Currys csirkeleves

Csirkeleves elkészítése: A megtisztított hagymát és zellert megreszeljük, és az olajban üvegesre pároljuk. Meghintjük liszttel, majd fölengedjük 1 liter vízzel, teszünk bele 1 húsleveskockát, fűszerezzük curryval és borssal, és beletesszük a csirkeaprólékot. Takaréklángon puhára pároljuk. Ha elkészült, meghintjük apróra vágott petrezselyemmel.

Bográcsgulyás Frankfurti krémleves Gombaleves Zöldségleves Betyárleves Erőleves Húsleves Húsgombóc leves Erőleves Borleves.

Cserje vásárlás árak

Levesek Krémleves receptek - Gombaleves, Halleves, Erőleves Zöldségleves

Currys rizsleves

Az apróra vágott hagymát vajban megpirítjuk, rátesszük a curryt és a rizst. Tejjel és ugyanannyi vízzel felengedjük, beletesszük a leveskockákat, 15 percig főzzük. A tejszínt elkeverjük a liszttel, és behabarjuk a levest. Néhány csepp ketchuppal és sóval ízesítjük.

Karalábé leves

Cserje vásárlás árak

Levesek Krémleves receptek - Gombaleves, Halleves, Erőleves Zöldségleves