Telefon: 06-20/981-7694 | E-mail: info(@)tuja.hu

Wiandt Kertészet Wiandt Kertészet

Levesek Leves receptek - Gombaleves Halleves Zöldségleves

Gombaleves Krémleves Burgonyaleves

Leves receptek

Almaleves

A megtisztított és kockákra vágott almát 1,5 liter vízzel, egy kis vaníliával, két-három vékony szelet citrommal (ízlés szerint), cukorral puhára főzzük. Ha megfőtt, két egész tojással behabarjuk oly módon, hogy a tojásokat habverővel felverjük, s folytonos keverés mellett egy-egy merőkanál forró levest adunk hozzá... Almaleves elkészítése

Almaleves másképp

A fahéjat, a szegfűszeget és a citrom héját egy kevés vízben kifőzzük. A megmosott almát vékonyan meghámozzuk, négyfelé vágjuk, a magházat eltávolítjuk.
Cukros, enyhén sózott vizet készítünk, felforraljuk, és az egyenletes szeletkékre (vagy kockákra) vágott almát beletéve felforraljuk.

Andaluziai gazpachó recept

Krémleves receptek

Halleves receptek

Gombából készült levesek - Gombaleves

Spárgából készült levesek

Hideg levesek

Bakonyi betyárleves

Bárányleves

Bázeli leves

Bázeli leves - A szalonnát apróra vágva kiolvasztjuk, a kiolvadt zsírt liszttel megszórva rántást készítünk. Felengedjük húslevessel és vörös borral...

Becsináltleves

Betyárleves

Bográcsgulyás

Bográcsgulyás készítése:
Az apróra vágott hagymát zsírban megpirítjuk.
A lángról levéve hozzáadjuk a paprikát, elkeverjük, egy kevés vízzel fölengedjük, és visszatéve zsírjára sütjük...

Bolgár joghurtleves

Bolgár joghurtleves készítése
A nyers uborkát apró kockákra vágjuk és megsózzuk. Egy pohár joghurtot felhígítunk zsírtalanított húslevessel, az uborkát kinyomkodjuk, beletesszük, és egy kevés borsot, apróra vágott kaprot adunk még hozzá...

Bolognai leves

A leveskockákat 1 lvízben feloldjuk, és vajas rántással berántjuk. Megsózzuk, borsozzuk.
A spagettit sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. Elkeverjük a levessel, a tejfölben elkevert tojássárgájával, és reszelt sajttal tálaljuk.

Borleves recept

A vízzel hígított bort a fűszerekkel forrni tesszük. A tojássárgájákat a cukorral, liszttel kikeverjük, és a forró bort állandó keveréssel, vékony sugárban a kikevert tojáshoz adjuk..

Borscs leves
Burgonyaleves

Burgonyaleves elkészítése: A burgonyát meghámozzuk, kockákra vágjuk, és sós vízben megfőzzük. Világos rántásban a hagymát és a zöldpetrezselymet megpörköljük. A burgonyalével felöntjük, sót, borsot teszünk bele, és felforraljuk..

Citromos nyúlraguleves

A nyúl elejét (a nyakát, szegyét) aprítjuk fel ehhez a leveshez, néhány darabka nyúlmájat és vesét is beletéve. Az összevágott húst több vízben tisztára mossuk, majd leforrázzuk, és ismét megmosva, gyengén megsózva, fűszerezve puhára főzzük..

Currys csirkeleves

Csirkeleves elkészítése: A megtisztított hagymát és zellert megreszeljük, és az olajban üvegesre pároljuk. Meghintjük liszttel, majd fölengedjük 1 liter vízzel, teszünk bele 1 húsleveskockát, fűszerezzük curryval és borssal, és beletesszük a csirkeaprólékot. Takaréklángon puhára pároljuk. Ha elkészült, meghintjük apróra vágott zöldpetrezselyemmel.

Currys rizsleves

Az apróra vágott hagymát vajban megpirítjuk, rátesszük a curryt és a rizst. Tejjel és ugyanannyi vízzel felengedjük, beletesszük a leveskockákat, 15 percig főzzük. A tejszínt elkeverjük a liszttel, és behabarjuk a levest. Néhány csepp ketchuppal és sóval ízesítjük.

Karalábé leves

Növény vásárlás - Webáruház

Fel az oldal tetejére
Fel az oldal tetejére