Telefon: 06-20/981-7694 | E-mail: info(@)tuja.hu

Wiandt Kertészet Wiandt Kertészet

Levesek, Leves receptek

Leves receptek

Almaleves

A megtisztított és kockákra vágott almát 1,5 liter vízzel, egy kis vaníliával, két-három vékony szelet citrommal (ízlés szerint), cukorral puhára főzzük. Ha megfőtt, két egész tojással behabarjuk oly módon, hogy a tojásokat habverővel felverjük, s folytonos keverés mellett egy-egy merőkanál forró levest adunk hozzá... Almaleves elkészítése

Almaleves másképp

A fahéjat, a szegfűszeget és a citrom héját egy kevés vízben kifőzzük. A megmosott almát vékonyan meghámozzuk, négyfelé vágjuk, a magházat eltávolítjuk.
Cukros, enyhén sózott vizet készítünk, felforraljuk, és az egyenletes szeletkékre (vagy kockákra) vágott almát beletéve felforraljuk. Almaleves másképp

Andaluziai gazpachó recept

Krémleves receptek

Halleves receptek

Gombából készült levesek

Spárgából készült levesek

Hideg levesek

Bakonyi betyárleves

Bárányleves

Bázeli leves

A szalonnát apróra vágva kiolvasztjuk, a kiolvadt zsírt liszttel megszórva rántást készítünk. Felengedjük húslevessel és vörös borral... Bázeli leves

Becsináltleves

Betyárleves

Bográcsgulyás

Bográcsgulyás készítése:
Az apróra vágott hagymát zsírban megpirítjuk.
A lángról levéve hozzáadjuk a paprikát, elkeverjük, egy kevés vízzel fölengedjük, és visszatéve zsírjára sütjük...

Bolgár joghurtleves

Bolgár joghurtleves készítése
A nyers uborkát apró kockákra vágjuk és megsózzuk. Egy pohár joghurtot felhígítunk zsírtalanított húslevessel, az uborkát kinyomkodjuk, beletesszük, és egy kevés borsot, apróra vágott kaprot adunk még hozzá...

Bolognai leves

A leveskockákat 1 lvízben feloldjuk, és vajas rántással berántjuk. Megsózzuk, borsozzuk.
A spagettit sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. Elkeverjük a levessel, a tejfölben elkevert tojássárgájával, és reszelt sajttal tálaljuk.

Borleves recept

A vízzel hígított bort a fűszerekkel forrni tesszük. A tojássárgájákat a cukorral, liszttel kikeverjük, és a forró bort állandó keveréssel, vékony sugárban a kikevert tojáshoz adjuk.. Borleves elkészítése

Borscs leves

Burgonyaleves

A burgonyát meghámozzuk, kockákra vágjuk, és sós vízben megfőzzük. Világos rántásban a hagymát és a zöldpetrezselymet megpörköljük. A burgonyalével felöntjük, sót, borsot teszünk bele, és felforraljuk.. Burgonyaleves elkészítése

Citromos nyúlraguleves

A nyúl elejét (a nyakát, szegyét) aprítjuk fel ehhez a leveshez, néhány darabka nyúlmájat és vesét is beletéve. Az összevágott húst több vízben tisztára mossuk, majd leforrázzuk, és ismét megmosva, gyengén megsózva, fűszerezve puhára főzzük.. Citromos nyúlraguleves készítése

Currys csirkeleves

A megtisztított hagymát és zellert megreszeljük, és az olajban üvegesre pároljuk. Meghintjük liszttel, majd fölengedjük 1 liter vízzel, teszünk bele 1 húsleveskockát, fűszerezzük curryval és borssal, és beletesszük a csirkeaprólékot. Takaréklángon puhára pároljuk. Ha elkészült, meghintjük apróra vágott zöldpetrezselyemmel.

Currys rizsleves

Az apróra vágott hagymát vajban megpirítjuk, rátesszük a curryt és a rizst. Tejjel és ugyanannyi vízzel felengedjük, beletesszük a leveskockákat, 15 percig főzzük. A tejszínt elkeverjük a liszttel, és behabarjuk a levest. Néhány csepp ketchuppal és sóval ízesítjük.

Csángó leves

Csárdás-leves

Csontleves

Francia hagymaleves

Francia húsleves recept

Francia póréhagymaleves

Francia tojásleves

Francia tojásleves elkészítése: A csontot zöldséggel megfőzzük, berántjuk világos vajas rántással beletesszük a tojásfehérjét, az áttört tojássárgáját és a mustárt.
Tejfölre tálaljuk

Francia zöldségleves

Franciás zöldségleves

Frankfurti leves recept

Potrétei gombócleves

Raguleves csirkemájjal

Rebarbaraleves

A vizet cukorral, sóval, citromhéjjal ízesítve felforraljuk. A rebarbarát megmossuk, megtisztítjuk, és kb. 2 cm-es darabokra vágjuk. A forrásban levő cukros vízbe belefőzzük. A tejből, lisztből, fele mennyiségű tejföllel híg habarást készítünk ...

Ribizlileves

A ribizlit szitán áttörjük, és fél liter vízzel felforraljuk. Cukorral, sóval ízesítjük. A tejfölbe 2 kávéskanál lisztet keverünk, és a levesbe öntjük, majd felforraljuk. Hidegen és melegen is élvezhető.

Sárgaborsó leves készítése

Sárgaborsóleves hozzávalók: 40 dkg felesborsó, 60 dkg sertésoldalas, 20 dkg vegyes zöldség, 10 dkg zeller, 1 vöröshagyma, 1/2 dl olaj, 10 dkg kolbász, só, bors,majoránna

Savanyú becsináltleves

Szoljanka leves recept

Tárkonyos leves készítése

Tárkonyos szárnyasaprólék-leves

Tejfölös bableves recept

Növény vásárlás - Webáruház

Go to top of page
Go to top of page