Levesek - Savanyú becsináltleves

  • 2018-11-27

Savanyú becsináltleves, Hozzávalók:
40 dkg sertéshús,
15 dkg vegyes zöldség,
2 fej vöröshagyma,
5 dkg rizs,
2 tojás,
1 kanál ecet (tárkonyecet vagy uborkaecet),
1 dl tejföl,
só, bors,
1 késhegynyi pirospaprika,
1 csomó petrezselyem,
1 dl olaj.
Savanyú becsináltleves elkészítése:
Az olajat felmelegítjük, és a kockára vágott húst megpirítjuk benne, majd 1 l vízzel vagy húslevessel (húsleveskockából készítjük) fölengedjük, és félig puhára főzzük. Hozzáadjuk az összes felszeletelt zöldségfélét és a rizst, puhára főzzük. A tojást elkeverjük a tejföllel, és állandó keverés mellett a levesbe öntjük.
Ecettel, illetve tárkonyecettel ízesítjük, és tálaláskor megszórjuk petrezselyemmel.

<<< Levesek

lencseleves fogollyal, levesek, vadételek, leves, mártás, sütemény, palacsinta, tészta, torta, édesség, saláta, étel, ital, sütés, főzés, receptek

Savanyú becsináltleves