Díszcserjék, Virágzó cserjék, bokrok, Futónövények

  • 2021-01-17  

Talán a díszcserjék a legfontosabb növények kertünkben. Színt és virágdíszt adnak, sövényként határolnak, szegélyeznek, talajtakaró célt szolgálhatnak, felfutnak oszlopokra, falakra és tápklálékot adnak az állatoknak.

Virágos cserjék

Virágos cserjék

Nyáriorgona, Kínai kékszakáll, Japánbirs, Zanót, Aranycserje, Gyöngyvirágcserje, Hortenzia, Boglárkacserje, Japán rózsa, Jezsámen leírások.

Sövény cserjék, Sövény ültetésre alkalmas növények

Sövény cserjék

Fagyal, Júlia borbolya, Japán vérborbolya, Puszpáng, Tűztövis, Mályvacserje, Kerti gyöngyvessző, Kerti tamariska leírások.

Talajtakaró cserjék, örökzöld talajtakaró növények

Talajtakaró cserjék

Madárbirs, Kecskerágó, Örökzöld orbáncfű, Borostyán, Téli jázmin, Törpe gyöngyvirágcserje.

Örökzöld levelű cserjék

Örökzöld cserjék

Japán babérsom, Télálló bokorkaktusz, Alpesi erika, Orbáncfű, Babérmeggy, Havasszépe, Júlia borbolya, Mahónia, Tűztövis, Repkény kecslerágó.

Rózsák Rózsa fajták Vadrózsa Bokor rózsa Futórózsa Ágyásrózsa

Rózsák

Rózsák Rózsa fajták Vadrózsa Bokor rózsa Futórózsa Ágyásrózsae.

A kertművészetben díszcserjének neveznek minden olyan cserjét, bokrot, amelyet díszkertbe ültetnek. Gyümölcstermő bokrok között is sok ilyen cserje látlható. Szerepük a térhatárolásban és a térosztásban és körvonal rajzukban érvényesülnek.

Ekkor hátterük az égbolt, más cserje, facsoport lombja vagy gyepfelület. A cserjék lombjukkal, virágaival vagy termésükkel díszítenek.

A kert szélein sűrűbb lombtömeg létrehozása céljából általában tömörebbek, a belső tér felé pedig lazábbak a cserje ültetések.

A növények egymás mellé helyezésekor gondoljunk a teljes kifejlődésük során elérhető magasságukra is és virágzási idejükre. Tarka levelű cserjéket csak mértékkel, egymástól távol, egyenként ültessünk.

Parlagfű, vadkender

Lexikon címszavak - P

A Parlagfű 20-150 cm magas, terebélyes, egyéves nyárutói gyom. Tompán négyélű szára rányomottan szőrös vagy érdes. …

Tudj meg többet

Oltóvessző

Lexikon címszavak - O

Oltóvessző. Törzsfáról vagy szaporításra kijelölt fáról származó ép, érett, egészséges, egyéves, lombtalan, oltásra felhasználható növényi szárrész. …

Tudj meg többet