Fák, Díszfák, Díszfa leírások

Kerti díszfák, gömbfák, lombos fák

A fák döntő jelentőségűek a kert téralakításában és hangulatában. Nagyobb méretű kertekben a díszfák különösen uralkodó jellegűek. Mint téralakító elemek a tér-határ felső szintjén fontos eszközeink mind méretük, mind koronáik körvonala révén. E körvonal külön rendeltetése az, hogy érzékeltesse a térformát és dekoratív hatást keltsen.

Fák Díszfák, Díszfa katalógus

Térhatároló céllal díszfák tömegesen, csoportba, sorba és magányosan ültethetők, sok tekintetben azonos módon, mint a díszcserjék esetében.

Tömegben, sorban, csoportban a fák, kerti díszfák olyan közel is állhatnak egymáshoz, hogy lombjuk kifejlődésük után összeér, állhatnak azonban úgy is, hogy mindegyik megőrzi egyedi alakját.

Igen fontos a díszfák helyes tőtávolságának megválasztása.

A növényfajoknál, főként a kerti fák méretére, lombszínére és habitusára legyünk figyelemmel; elhelyezésekor pedig arra, hogy gyepből, alacsony növényzetből kiemelkedve mutatja meg legszebben alakját.

Fák alkalmazhatók cserjecsoporttal együtt is. Figyelemmel kell lennünk arra is, hogy az utak, ülőhelyek közelében elhelyezett fák valóban az útra, ill. padra vessék árnyékukat.

Karcsú koronájú fák a tőtől számított famagasság 60, terebélyes koronájú fák a famagasság 80-90%-ának megfelelő távolságig vetnek árnyékot. Gyümölcstermő fákat is ültethetünk díszfaként, ha kellően ápolhatjuk, védhetjük őket.

Díszfa katalógus

Lombos fák


Gömb koronájú fák

Gömb csepleszmeggy, Gömbjuhar, Gömb szivarfa, Gömb kőris

Lombos fák

Csörgőfa, Csüngő eperfa, Díszalma fajták, Fekete eperfa, Galagonya, Júdásfa, Madárberkenye, Nyírfa, Perzsa varázsfa, Selyemakác


Díszfa csemete vásárlás Díszfák

Díszfák, díszfa csemeték. Cserepes díszfák, Fűzfa, Egybibés galagonya, Japán akác, Kislevelű hársfa, Kosárkötő fűz, Szomorúfűz, Páfrányfenyő, Platánfa.