Szobanövények Pozsgások Broméliák Pálmák Szobanövény fajták

 • 2020-04-08  
Virágos szobanövények

Virágos szobanövények

Afrikai ibolya, Flamingóvirág, Hölgyliliom, Golgotavirág, Havasszépe, Flamingóvirág, Papagájvirág, Kafferliliom.

Levéldísznövények

Levéldísznövények

Aszparágusz, Buzogányvirág, Banán, Citromfa, Fikusz, Könnyezőpálma, Sárkányfa, Szőlőborostyán, Törpebors.

Broméliák

Broméliák

Broméliák - Aechmea, Billbergia, Dyckia, Lándzsarózsa, Aechmea miniata - Bogyócskás lándzsarózsa, Billbergia nutans - Bókoló billbergia.

Pálmák Pálma fajták

Pálmák Pálma fajták

Kanári datolyapálma, Közönséges datolyapálma, Bambuszpálma, Utazók pálmája, Japán kenderpálma, Bismark pálma, Kínai legyezőpálma, Cycas pálma.


 • Afrikai ibolya, Saintpaulia

  Az Afrikai ibolya a világ legnépszerűbb szobanövénye. Egész évben át nagy tömegben hozza 1-2 cm nagyságú, lila, fehér, kék vagy rózsaszínű virágait, főként ennek köszönheti elterjedését. Világos, de nem napos 16-22 C fokos helyen kell tartanunk, aránylag keveset öntözzük.
  Virágos szobanövények
 • Aszparágusz, Asparagusz

  A csüngő hajtású Asparagus sprengeri igénytelenebb, a napot, hideget, szárazságot jobban tűri, mint az Asparagus plumosus, amelynek szárai felfelé törnek.
  Levéldísznövények
 • Pozsgás növények Succulensek

  Kaktuszok, Nyáron a kertben, elhelyezés, öntözés, Átültetés, Szaporítás, tőosztás, Pozsgás növények szaporítása oltással dugványozással.
  Pozsgás növények, Succulensek
 • Amarillisz, Hölgyliliom, Hippeastrum

  Legtöbbször csak megcsodáljuk az 50-60 cm-es szárakon nyíló, liliomhoz hasonló piros, fehér hatalmas tölcséres virágait, de nem merjük megvenni, félve, hogy nem lesz tartós.
  Virágos szobanövények
 • Arália, Fatsia japonica

  Fatsia japonika - Szoba arália, japán arália Északi fekvésű, hűvös szobák egyik rendkívül hálás növénye. A kínaiak az erő gyökerének nevezték. Azt tartották róla, hogy az ember életét a végtelenségig meghosszabbíthatja.
  Levéldísznövények
 • Begónia fajták

  A ma közismert begónia fajtákat alig egy évszázada ismerik csak Európában. Ugye hihetetlen? Hiszen ma kertben, lakásban egyaránt megtaláljuk a kedves lombjával és virágával díszítő növényeket.
  Virágos szobanövények
 • Ciklámen, Cyclamen

  A legelterjedtebb virágzó cserepes növény az egész világon tudományos nevén ismert ciklámen, a Cyclamen persicum. A mai változatos színű, kecses formájú, nagy virágú ciklámen fajtákat a Kisázsiában és Görögországban vadon élő őseiből tenyésztették ki.
  Virágos szobanövények
 • Kaktuszok

  Astrophytum kaktusz, Cephalocereus - Őszfejapó, Cereus kaktusz, Karácsonyi kaktusz, Opuntia - Medvetalp kaktusz, Phyllocactus - Levélkaktusz.
  Pozsgás növények, Succulensek
 • Flamingóvirág, Anthurium

  A XIX. század közepéig csak Brazília sűrű erdeinek fáin élt ez a növény. Hosszas és fáradságos munka és kutatás eredménye, hogy ma már sok kertészetben és néhány szobában sikerrel nevelik.
  Virágos szobanövények
 • Buzogányvirág, Dieffenbachia

  Brazília őserdeiből a XIX. század elején egy növénygyűjtő expedicióval sok érdekes társával együtt került Bécsbe a buzogányvirág, ez a mutatós növény, egész Európa növénykedvelőinek örömére.
  Levéldísznövények

Szobanövények a lakásokban, irodákban, sőt kórházakban a beltérben nevelt dísznövények. A szobanövények számtalan előnyhöz juttatják szervezetünket.

Tisztítják a levegőt a toxinok eltávolításával és a széndioxid csökkentéséval, szépségükkel, lombjukkal és virágaikkal kiegészítik és fokozhatják a belső terek látványát.

Szobanövények Pozsgások Broméliák Pálmák

A szobanövények azok a jól alkalmazkodó, cserépben nevelhető trópusi, szubtrópusi és mediterrán vidékről származó, levelükkel, virágukkal vagy alakjukkal díszítő növények, amelyek a lakás száraz levegőjét, vagy nemtörődésünket hosszabb-rövidebb ideig elviselik.

A szoba fekvésétől függően válogassuk össze növényeinket. Elsősorban a fény igen fontos, a többi életfeltételt már könnyebben biztosíthatjuk.