Receptek Ételek takarékosan. Gombás Tojásos Csirkés ételek

Csirke receptek Sertéshúsos Marhahúsos receptgyűjtemény Vadételek Sütemények Tojásos gombás egytálételek mártások saláták.

Csirkehúsos ételek Sertéshúsos Marhahúsos étel receptek Vadételek Sütemények, Tojásos ételek, Sertéshús, Karajból készült ételek karaj receptek sertésborda, Gombás ételek gomba receptek marhahús receptek, marhahúsból készült ételek. Spárga receptek.

Tojásételek, tojás receptek

Tojásos ételek

Tojásos ételek Tojás Rántotta Omlett Ham and eggs, Fasírozott tojás, Töltött tojás, Bevert tojás.

Gomba receptek, Gombás ételek

Gombás ételek

Gombás csirke, Gombaleves, Gomba mártás, gombaropogós, gombás rizottó, gombakrém, gombapörkölt.

Csirkehúsból készült ételek, csirkés receptek, Csirkecomb, Csirkemell

Csirke receptek

Csirkés ételek, Csirkepörkölt, Csirketokány, Bundás csirke, Csirke gombával, Töltött csirke.

Zöldséges ételek, Zöldbab karalábé karfiol spárga

Zöldséges ételek

Bácskai káposzta, Édeskáposzta főzelék, Gombával töltött karalábé, Görög padlizsán, Juhtúrós burgonya

Sertéshús receptek, Sertéshúsból készült ételek

Sertéshús receptek

Sertés, disznóhús ételek, Sertésszelet, Sertéscomb, Rablópecsenye, Aprópecsenye, Sertéshúsos receptgyűjtemény.

Leves receptek, krémleves, halleves, gombaleves, hideg levesek

Leves receptek

Krémleves, Halleves, Gombából készült levesek, Spárgából készült levesek, Hideg levesek

Sertéskaraj, Karajból készült ételek, karaj receptek

Sertésborda

Sertéskaraj, Karajból készült ételek, karaj receptek, karaj szelet, sertésborda, karaj, rántott sertéskaraj

Egytálételek, Rizses Tésztás egytálétel receptek

Egytálételek

Rizses, tésztás egytálétel receptek. Firenzei makaróni, gombás rizs, húsos derelye, Kapros juhtúrós galuska

Marhahúsos étel, Marhahús receptek, Marhahúsból készült ételek

Marhahúsos ételek

Marhahúsból készült marhahúsos ételek, Marhahús receptek. Bélszín, felsál, bélszínszelet, hátszíntokány, tokány, rostélyos Marhahúsos receptgyűjtemény.

Sütemény receptek - Lepény Piskóta Pite Torta

Sütemény receptek

Krémes, habos sütemények, béles, lepény kalács, pite receptek. Gyümölcsös sütemények és torták

Vaddisznóhús

Vaddisznóhús

Mustáros vaddisznó comb, Hideg vaddisznó szeletek, Vaddisznó pácolva, vaddisznó tokány.

Kapros ételek

Kapros ételek

Kapormártás, Kapros juhtúrós galuska, Kapros túrós lepény, Fogarasi kapros sertésborda.

Felsál receptek

Felsál receptek

Bátaszéki felsál, Felsál rolád, Görög felsál, Marhafelsál makarónival lerakva

Kacsa, liba, pulyka receptek

Kacsa, liba, pulyka

Becsinált kacsa, Elzászi pulykapecsenye, Kelkáposztás pulykamell, Ludaskása, Pulykamell pácolva, Bécsi töltött kacsa Töltött pecsenyekacsa

Káposztás ételek

Káposztás ételek

Bácskai káposzta, Erdélyi kapros töltött káposzta, Káposztás kalács, Káposztás lángos, Káposztás sertéscsülök

  • Hindu csirke   Csirkehúsból készült ételek

    A csirkedarabokat előkészítjük, megsózzuk, borsozzuk, és egy kevés curry porral bedörzsöljük. Felvert tojásba forgatjuk, majd kókuszreszelékbe. Forró olajban rózsaszínűre sütjük. …
  • Gombapaprikás tükörtojással   Gomba receptek

    Az apróra vágott hagymát zsírban megpirítjuk, a lángról levéve megszórjuk paprikával. Egy kevés vizet öntünk alá, elkeverjük, és a lángra visszatéve zsírjára pirítjuk. Beletesszük az egyforma szeleteke vágott gombát, megsózzuk, és időnként megkevergetve, mérsékelt tűzön majdnem puhára pároljuk …
  • Karalábé főzelék   Zöldséges ételek

    Az előkészített karalábét egyenletes kis kockákra vágjuk, a zsenge leveleket szintén megmossuk, metéltre vágjuk, és a karalábéhoz keverjük. Forrásban levő vízbe téve felforraljuk. A felforrt főzeléket mérsékelt lángon tovább főzzük, ügyelve arra, hogy a forrás ne maradjon abba. …
  • Erdélyi tokány köleskásával   Marhahúsból készült ételek

    A zsírban a finomra vágott vöröshagymát egy kissé megfonnyasztjuk, majd belekeverjük a kockára vágott füstölt szalonnát. Ha a szalonna üveges, rátesszük a marhahúst, 1 cm széles, 5 cm hosszú csíkokra vágva. Egy kissé megpirítjuk, majd fedő alatt félpuhára pároljuk, közben egy-egy kis vizet adunk hozzá. …
  • Debreceni béles   Sütemény receptek

    Ötven dkg lisztből sóval, a tojással és a tejföllel puha tésztát gyúrunk. Lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk. Húsz dkg zsírt 20 dkg liszttel összevegyítünk, rákenjük a fenti tésztára, és az egészet összehajtjuk, mint a vajas tésztát szoktuk. Tíz percnyi időközökkel hajtogassuk össze négyszer. …
  • Borsos rablópecsenye   Sertéshúsból készült ételek

    Készülhet sertéskarajból vagy csirkemellből. A húst először kicsontozzuk, majd nagyobb kockákra vágva megöntözzük a száraz fehér borral, meg egy kevés étolajjal, és legalább egy fél óráig állni hagyjuk. Ekkor a pácléből kivesszük a húsdarabokat, és erősen borsos lisztben megforgatjuk. …
  • Gombaleves marhahússal   Leves receptek

    Előbb készítsük el a metélt tésztát; a lisztből a tojásokkal, sóval, és kb. negyed pohárnyi vízzel kemény tésztát gyúrunk. Vékonyra nyújtjuk, 5-6 cm széles csíkokra vágjuk, ezeket egymásra helyezve, apróra felvagdaljuk, és szitára rakjuk száradni. A húst megmosva, hideg vízben tesszük fel, és kis lángon főzzük kb. 30 percig. …
  • Bolognai sonkás gombóc   Egytálételek

    A kenyérről levágjuk a héját, majd tejben megáztatjuk, és a levét kinyomkodjuk. A kenyeret jól elmorzsoljuk, és összekeverjük 50 dkg áttört tehéntúróval, 2 tojással, 10 dkg zsemlemorzsával, sóval, egy csokor finomra vágott petrezselyemmel, apróra vágott friss kaporral és metélőhagymával. …
  • Holland mandarin saláta   Gyümölcsös édességek

    A mandarinokról éles késsel levágjuk a sárga, illatos héját, és vékonyan fölszeleteljük. A cukrot egy kevés vízzel felforraljuk, hozzáadjuk a földarabolt mandarinhéjat, majd fedő alatt üvegessé főzzük. Az elpárolgó vizet közben pótoljuk. …
  • Töltött pecsenyekacsa   Kacsa liba pulyka receptek

    A kacsa mellcsontját kivesszük, a melle húsát megdaráljuk, a nyílást hústűvel összetűzzük. A darált húst elkeverjük a tejbe áztatott, elmorzsolt zsemlével, az áttört főtt burgonyával. Az olajban megpárolt reszelt hagymára tesszük az apróra vágott gombát, zsírjára sütjük, szitán áttörjük, és a töltelékbe keverjük. …
  • Erdélyi rakott káposzta   Káposztás ételek

    A sertéshúst megdaráljuk, a hagymát apróra vágjuk, és együtt olajban megpirítjuk, megpaprikázzuk. A füstölt szalonnát vékony szeletekre vágjuk, megpirítjuk, beletesszük rövid időre a karikára vágott füstölt kolbászt is. A savanyú káposztát, ha nagyon savanyú, kimossuk, és feltesszük főni néhány csonttal vagy bőrkével (húsleveskockát is használhatunk). …
  • Göngyölt felsál   Felsálból készült étel receptek

    A hússzeleteket óvatosan kiverjük vékonyra, hogy minél nagyobb szelet húst nyerjünk. (Vigyázzunk, hogy el ne szakadjon.) Ezután a szeleteket megsózzuk, borsozzuk, meghintjük a fűszernövényekkel, megkenjük vékonyan mustárral, és elosztjuk rajtuk a sonkát majd a vékony sajtszeleteket. …
  • Spárgás pecsenye falatok   Spárga receptek

    A húst kiverjük, megsózzuk, megborsozzuk, és forró vajban pirosra sütjük. A kenyérszeleteket szárazon megpirítjuk. A spárgát enyhén sós, cukros vízben 2 cm-es darabokra vágva megfőzzük …
  • Halszelet fóliában rostélyon sütve   Halételek

    A halhúst egyenletes szeletekre vágjuk és megsózzuk. Néhány szem egész borsot, egy csipet babérlevelet és rozmaringlevelet mozsárban porrá törünk, és finom szitán megszitálunk. Ezzel a keverékkel enyhén megfűszerezzük a halszeleteket …
  • Csokoládés fatörzs   Csokoládés sütemények

    A tojássárgákat 6 dkg cukorral habosra keverjük. A tojások fehérjét habbá verjük, s mikor keményedni kezd, lassanként hozzáadjuk a másik 6 dkg cukrot. A két masszát egybeöntjük, majd hozzávegyítjük a kakaóval elkevert lisztet. …
  • Bihari bundás karajszelet   Sertésborda

    A karajt kicsontozzuk és felszeleteljük. A reszelt hagymát kevés olajban megpároljuk. A hússzeleteket meghintjük sóval, borssal, szegfűborssal, pecsenyefűszerrel, majd kevés olajban hirtelen pirosra sütjük. Ezután minden hússzeletre keverünk egy csipet fokhagymát, és terítünk rá párolt hagymát …
  • Grillázskrémes torta   Torta receptek

    Piskótatésztát készítünk 8 tojásból, a szokott módon. Ha a torta megsült és kihűlt, három részre vágjuk, és megtöltjük krémmel. Krém: 10 dkg porcukrot edényben, tűzön felolvasztunk. Beletesszük a darabokra vágott dióbelet, s néhány percig együtt pirítjuk …
  • Paprikás zöldbab   Zöldséges ételek - Kelkáposzta Zöldbab Karalábé

    A megmosott, megtisztított zöldbabot 2 cm hoszszúra daraboljuk. A hagymát finomra vágjuk, zsírban megpároljuk és megpaprikázzuk. Hozzáadjuk a feldarabolt babot, elkeverjük, annyi forrásban levő vízzel öntjük le, hogy szűken ellepje, és lefedve, először nagy lángon pároljuk …
  • Burgonyasaláta zellermártással   Saláta receptek

    A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, kis kockákra vágjuk, és tálra rakjuk. A zellert meghámozzuk, fölszeleteljük, sós vízben puhára főzzük, leszűrjük és áttörjük. Az áttört zellert összekeverjük mustárral, citromlével, olajjal, …