9-99hu Tojás ételek Kertészet

Tojás Rántotta Omlett Ham and eggs - Tojásos ételek





Kaszinótojás Töltött tojás Rántotta

Tojásételek tojásos étel receptek

Tojásos ételek
Tojásos ételek Rántotta Omlett Ham and eggs Kaszinótojás Töltött tojás Tojásételek

A tojás rendkívül fontos élelmiszerünk. Magasak táplálkozásélettani értékei, könnyen emészthető, gyorsan elkészíthető, és viszonylag olcsó. Két egész tojás kb. 10 dkg húsnak felel meg. A tojás a tejhez hasonló fehérjeforrás. Általában 50 gramm súlyú. Legértékesebb része a sárgájának fehérjetartalma, olaj és zsírszerű anyagai. Védő tápanyag tartalma Ca, Na, Fe, értékes vitamintartalma E-vitamin nélkülözhetetlenné teszi az ember számára. A tojás jól felhasználható a változatos étrendek összeállításában főleg a hidegkonyhában, de kitűnő anyag a túlzásba vitt egyoldalú húsfogyasztás leküzdésére is. Igyekezzünk minél gyakrabban mint főételt elkészíteni egy-egy ételsoron belül, különösen akkor, ha könnyebben emészthető ebédet vagy vacsorát akarunk feltálalni. A tojás a reggeli kiegészítésére is kiválóan alkqalmas. A tojásételek legnagyobb része rántotta, tojáspörkölt, kaszinótojás szinte percek alatt elkészíthatő, így további előnye a tüzelőanyag és időmegtakarítás. Sajnos korántsem használjuk ki a tojásételeknek a széles választékát, a legtöbb háziasszony alig jut túl a kemény tojás, a rántotta és a tükörtojás elkészítésén, holott főzelékekkel, zöldségfélékkel, salátákkal, gombákkal, hallal, hússal, felvágottal belsőségekkel, valamint tejjel és tejtermékekkel együtt igen jóízű, tápláló ételek készíthetők belőlle. A tojást mindig fedő nélkül főzzük, ellenkező esetben megreped. Hideg vízben tegyük fel főni. Ha lefedve főzzük, akkor a mikroorganizmusok gázképződést idéznek elő, és megrepedezik a tojás héja. A kemény tojás főzési ideje 10 perc, hideg vízzel lehűtve tisztitjuk. A lágy tojás főzési ideje 3-4 perc.

Arab omlett

Hozzávalók: 8 tojás, 3 zöldpaprika, 3 paradicsom, 1 kis fej hagyma, só, bors, pirospaprika, olaj, sajt.
Arab omlett készítése: A tojások sárgáját jól kikeverjük, hozzáadjuk óvatosan a keményre felvert habját, megsózzuk, borsozzuk, és omletteket készítünk belőle. A vöröshagymát apróra vágva ...

Bevert tojás

Bevert tojás elkészítése: A tojások számától függően bő vizet forralunk, megsózzuk és ecetet teszünk bele. Ha jól felforrt, a tojásokat egyenként a forrásban levő vízbe ütjük úgy, hogy a tojás mindig oda essen, ahol a víz a legjobban forr. Ha az összes tojást beleütöttük ...

Bevert tojás hadik módra

Bevert tojás hadik módra hozzávalók: 4 tojás, sertéshús, 1 zsemle, só, bors, 1 csomó petrezselyem, 1 tojás, zsír, gombamártás.
Bevert tojás hadik módra elkészítése: A bevert tojásokat elkészítjük, és tálalásig félretesszük. Közben sertéshúst darálunk, hozzátesszük az áztatott, kicsavart zsemlét ...

Fokhagymás tojás

Hozzávalók: 8 tojás, vaj vagy Rama, 4-5 gerezd fokhagyma, tejföl, mustár.
A fokhagymás tojás készítése: Kemény tojásokat főzünk, majd félbevágjuk. Közben a vajat vagy Ramát megolvasztjuk, és a tört fokhagymával ízesítjük. A fél tojások sárgáját óvatosan, egy darabban kiemeljük, a fehérjék üregébe 1-1 mokkáskanál olvasztott vajat ...

Gombás omlett - gombás omlett

Gombás omlett elkészítése: A jól megtisztított és megmosott gombát vékony szeletekre vágjuk. Egy serpenyőben zsírt hevítünk, ebben a hagymát félig megpirítjuk, hozzáadjuk a gombát, sót, borsot és a finomra vágott zöldpetrezselymet. Teljes lángon, állandóan keverve, zsírjára lepirítjuk. Ezzel a pirított gombával töltjük meg a külön elkészített tojáslepényt úgy, hogy amikor a tojás sűrűsödni kezd a palacsintasütőben, a gombatölteléket ...

Gombával töltött tojás

Gombával töltött tojás hozzávalók: 8 tojás, sampinyon gomba, tej;
besamelhez: 1 dkg vaj, liszt, 1 dl tej;
tetejére: 2 kanál liszt, tejföl

Gyors omlett

Gyors omlett készítése: A tojássárgákat simára keverjük a liszttel, fölengedjük a tejjel, és könnyedén beleforgatjuk a keményre felvert habot. Mint a palacsintát szokás, úgy sütjük palacsintasütőben, mind a két oldalát világosra, és mielőtt kivennénk, még a serpenyőben töltsük meg az előre elkészített ...

Őszibarackfa vásárlás Árak

Tojás Rántotta Omlett Ham and eggs - Tojásos ételek

Ham and eggs

Ham and eggs készítése: A vékonyra szeletelt sonkát felhevített zsíron megfuttatjuk, majd megfordítva ráöntjük az egész tojásokat, ügyelve arra, hogy a sárgájuk épen maradjon. Középmeleg sütőben néhány perc alatt ...

Kaszinótojás

Kaszinótojás készítése: A főtt tojások alsó felét levágjuk, hegyes késsel a sárgákat kiszedjük (a levágott fehéreket hozzádaraboljuk a franciasalátához), áttörjük, és a felét tejszínnel, mustárral, szardellapasztával, sóval, egy csipet cukorral elkeverjük, majd megtöltjük vele a tojásokat. Tehetünk a töltelékbe sült ...

Koppenhágai omlett

Omlett hozzávalók: 50 dkg burgonya, hagyma, füstölt szalonna, 8 tojás, só, bors, kakukkfű, bazsalikom, pirospaprika, 4 virsli, 4 szelet sonka, 1 paradicsom, petrezselyem, metélőhagyma, tejszín.
Koppenhágai omlett elkészítése : A kockára vágott szalonnát kiolvasztjuk, megpirítjuk benne a finomra vágott hagymát és a kockára vágott főtt burgonyát, és fűszerezzük. A tojásokat ...

Különleges omlett

Különleges omlett elkészítése: Csirke vagy sertésragu maradékot megdarálunk, egy kevés vajjal besűrítjük, és melegre állítjuk. Palacsintasütőben személyenként két vékony lepényt sütünk. A lepényeket megkenjük a raguval, négyrét hajtogatjuk, majd a jénai tál közepére ...

Májas töltött tojás

Májas töltött tojás elkészítése : A kemény tojásokat hosszában kettévágjuk. Kivesszük a sárgáját, villával összetörjük, összekeverjük a tejben megáztatott, áttört zsemlével, egy nyers tojással, a májkrémmel, majoránnával, törött borssal, egy csomó apróra vágott petrezselyemmel, és megsózzuk. Ezt a jól kikevert tölteléket púposan visszatöltjük a fél tojásfehérjékbe ...

Meleg töltött tojás sajttal - Meleg töltött tojás sajttal

Töltött tojás hozzávalók: 8 tojás, 1 zsemle, sajt, 1 dl tejföl, só, bors, petrezselyem; mártáshoz: vaj, 3 dkg liszt, tej, 1 dl tejföl, 2 tojássárgája, sajt, só, bors; tetejére: vaj, sajt.
Meleg töltött tojás sajttal elkészítése: A kemény tojásokat hosszában kettévágjuk. A sárgáját átpasszírozzuk, és belekeverjük az áztatott és kicsavart zsemlét. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a reszelt sajttal, vágott petrezselyemmel, és a tejföllel ...

Tojáslepény pirított paradicsommal töltve

Tojáslepény pirított paradicsommal töltve elkészítése : A friss paradicsomból pirított paradicsomot készítünk. A tojásokat egy tálkában felütjük, tejfölt vagy tejszínt adunk hozzá, megsózzuk, és jól elkeverjük, mint a rántottát szokás. Megfelelő nagyságú serpenyőben a zsírt megforrósítjuk, beleöntjük a tojást, és villával keverve addig sütjük, amíg kezd összeállni. Ekkor a közepét megtöltjük a pirított paradicsommal, az alját megpirítjuk, és ...

Tojásropogós

Hozzávalók: 8 tojás, vaj, liszt, tej, só, bors, zsemlemorzsa, 1 tojás a bundázáshoz, zsír.
Tojásropogós készítése: A kemény tojásokat vékony szeletekre vágjuk. Lisztből, vajból világos rántást készítünk, tejjel föleresztve felforraljuk ...

Sövény cserjék Árak

Kaszinótojás Töltött tojás Tojáspörkölt Omlett Rántotta Tojásos ételek Tojás receptek. Tojásfelfújt tojáspörkölt tojáslepény ham and eggs rántotta bevert tojás.