Tojáslepény pirított paradicsommal töltve

Tojás fasírt fészekben

TOJÁSLEPÉNY (OMLETT)
PIRÍTOTT PARADICSOMMAL TÖLTVE
, Hozzávalók:

30 dkg friss paradicsomból pirított paradicsom,
8 tojás,
1/2 dl tejszín vagy tejföl,
4 dkg zsír, só.
Tojáslepény pirított paradicsommal töltve elkészítése :
A friss paradicsomból pirított paradicsomot készítünk.
A tojásokat egy tálkában felütjük, tejfölt vagy tejszínt adunk hozzá, megsózzuk, és jól elkeverjük, mint a rántottát szokás.
Megfelelő nagyságú serpenyőben a zsírt megforrósítjuk, beleöntjük a tojást, és villával keverve addig sütjük, amíg kezd összeállni.
Ekkor a közepét megtöltjük a pirított paradicsommal, az alját megpirítjuk, és kétoldalt ráhajtjuk a szélét úgy, hogy a pirított paradicsom benne maradjon a tojáslepényben.
Azonnal előre melegített tálra borítjuk ki úgy, hogy az alja legyen felül, ős az omlettnek szép hosszúkás alakja legyen.
Tetejére ízlés szerint személyenként egy vékony, forró zsírban sütött, sovány sonkaszeletet tehetünk.
Fejes saláta illik hozzá.

tojáslepény pirított paradicsommal töltve, tojás étel receptek, tojásos ételek, tojás, szardellapaszta, franciasaláta

Tojáslepény pirított paradicsommal töltve