hu

Menu

Saláták - Saláta receptek


Updated: 2017-02-21 Wiandt Gábor | Google+ | Twitter | Facebook

Saláta receptek

Káposztasaláta Vitaminsaláta Uborkasaláta Paradicsomsaláta

Alma-zeller saláta

Alma-zeller saláta készítése : A tojás sárgáját a tejföllel elhabarjuk, az olajat a citrom kicsavart levével elkeverjük. A két keveréket mély porcelán tálban összekeverjük, hozzáadjuk a finomra aprított petrezselymet, sót, cukrot, mustárt, és jól eldolgozzuk. A reszelő legnagyobb fokán...

Almás cékla saláta

A céklát a szokásos módon ecetes lébe áztatjuk.
Hozzáadjuk a gyalult ecetes uborkát, a reszelt tormát és az apróra vágott almát. Egy kicsit megsózzuk, hozzáadjuk a tejfölt és elkeverjük.

Argentin saláta

A salátát, paprikát, paradicsomot, almát vékony csíkokra vágjuk. Megsózzuk, meglocsoljuk ecettel, olajjal és ráreszelünk egy fél zellert, majd rászórjuk a szőlő szemeket. Ha kalóriaszegény vacsorának készítjük, keverjünk bele 20 dkg párizsit vagy gépsonkát.

Ariadne-saláta

Hozzávalók: 1 fej saláta (ha van, madársaláta), sárgarépa, reszelt torma, petrezselyem, olaj, borecet, só,bors,l mustár

Avignoni vegyes saláta

Avignoni vegyes saláta hozzávalók: párolt zöldbab (vagy konzerv), 3 szál sárgarépa, 1 fejes saláta, 1 csokor petrezselyem, zellerzöld, ecet, só, törött bors, olaj, 3 kemény tojás

Balkáni saláta

Balkáni saláta elkészítése: Az almát, a káposztát legyaluljuk, az újhagymát zöldjével együtt feldaraboljuk. Gyalulunk hozzá néhány nyers vagy savanyú uborkát, megöntözzük citromlével, kevés ecettel, 1 dl vízzel, meghintjük sóval, borssal, apróra vágott kaporral, egy-két kanál olajjal ...

Bolgár-Szerb saláta

Bolgár-Szerb saláta készítése : Kockára vágjuk a paradicsomot meg a zöldpaprikát, és jócskán teszünk bele laskára szelt lilahagymát. Az egészet megsózzuk, egy kicsit megborsozzuk, megöntözzük borecettel és egy kevés olajjal, majd néhány óráig állni hagyjuk, hogy az ízek jól összeérjenek.

Bolgár uborkasaláta

Bolgár uborkasaláta elkészítése: Az egészséges uborkákat kefével alaposan megmossuk, és 4-5 milliméter vékony karikákra vágjuk nem hámozzuk !. Az újhagymát is megtisztítjuk, majd zöldjével együtt feldaraboljuk. Hozzáadunk 2 pohár joghurtot vagy kefirt, sót, törött borsot és egy kevés ecetet ...

Bolíviai saláta

Hozzávalók: 2 zöldpaprika, 3 paradicsom, 2 fej hagyma, 2-3 gerezd zúzott fokhagyma, ecet, só, törött bors, kefir, ketchup, cukor
Bolíviai saláta készítése : A paradicsomot és a zöldpaprikát apró kockákra vágjuk, a vöröshagymát szintén. Összekeverjük a zúzott fokhagymával ...

Brabanti saláta

Hozzávalók: 2 cikóriasaláta vagy fejes saláta, 2 alma, 1 evőkanál mazsola, 1 narancs, juhtúró, 1 pohár joghurt, 2 evőkanál méz, 1 kiskanál mustár, 1 citrom leve
Brabanti saláta készítése : A salátát felaprítjuk, megsózzuk, a mazsolát meleg vízben megáztatjuk. A salátát a sóból...

Erdélyi paprikasaláta

Erdélyi paprikasaláta elkészítése: A paprikákat forró olajban hirtelen átsütjük, megforgatjuk, majd a külső hártyájukat éles késsel lehúzzuk. Salátalevet készítünk ecettel, cukorral, sóval, ízesítjük reszelt vöröshagymával, törött borssal és aprított petrezselyemmel. Beletesszük a nagyobb darabokra vagdalt paprikaszeleteket...

Fejes saláta

A fejes salátát alaposan megmossuk. Folyó vízzel öblítsük le, ne áztassuk. A hervadt, hibás leveleket, levélrészeket vágjuk le. Mindig közvetlenül tálalás előtt keverjük el a különféle salátalevelekkel és öntetekkel, mert hosszabb idő után veszít frissességéből, zamatából, értékéből. Mindig gondosan lecsurgatva tegyük tálra, vagy vágjuk fel ... Fejes saláta más módos ... Vitaminos fejes saláta ... Fejessaláta elkészítése

Fejes saláta spárgával

A megfőtt és jól lehűtött spárgát kb. 2 cm-es darabokra aprítjuk és megfőzzük. A majonézt és tejszínt keverőtálba téve megsózzuk, citromlével ízesítjük, teszünk bele egy kávéskanál vágott zöldpetrezselymet, és habverővel simára keverjük. Ízlés szerint porcukorral is ízesíthetjük. Beletesszük a levélkékre tépett salátát és a spárgát ...

Fokhagymás fejes saláta

Fokhagymás fejes saláta elkészítése: A salátafejeket alaposan megmossuk, lecsepegtetjük, és ecetes, sós-cukros lébe tesszük néhány percre. 5 gerezd fokhagymát pépesre zúzunk, fél dl olajjal, sóval, törött borssal, mustárral, 1 kiskanál citromlével és 2 dl tejföllel ...

Forrázott káposztasaláta

A meggyalult káposztát a köménnyel megfőzött ízes salátalével leforrázzuk, kihűtve tálra rendezzük, keménytojás-szeletekkel díszítjük.

Főszakács-saláta

Hozzávalók: 1 fejes saláta, 4 paradicsom, 2 uborka, 8 kanál csíkokra vágott sült hús és sajt, bors, snidling, 8 kanál majonéz, 5-6 kanál citromlé, 8 kanál felvert tejszín ...

Francia céklasaláta

A céklát héjában megfőzzük, meghámozzuk, kis kockákra vágjuk.
Az olajat megforrósítjuk, és hirtelen átsütjük benne a céklát, majd tálra rakjuk.
Meghintjük reszelt vöröshagymával, megöntözzük ecettel, megsózzuk, egy kicsit megborsozzuk, s végül ráöntjük az olajat, amiben sült...

Francia karfiol saláta

Francia karfiolsaláta készítése : A rózsáira szedett karfiolt megfőzzük enyhén sós vízben, majd lehűtjük, leszűrjük. A tojássárgákat elkeverjük a zúzott fokhagymával, megsózzuk, és a citromot, olajat váltogatva ...

Görög saláta

Görög saláta hozzávalók: 2 zöldpaprika, 1 vöröshagyma, 1 uborka, 6 paradicsom, 10 dkg juhtúró reszelt sajttal keverve (5 dkg), 2 kanál borecet, 5 kanál olívaolaj, 15 olajbogyó, só, bors, egy csipet cukor

Halsaláta 1.

Hozzávalók: tonhal, majonéz, 1/2 dl tejszín vagy tejföl, mustár, só, bors, citromlé, paradicsompüré, 2 kemény tojás

Kaliforniai saláta

Kaliforniai saláta elkészítése: A salátát gondosan megmossuk, leveleire szedjük, és ujjnyi széles szeletekre vágjuk. A nem túl érett paradicsomokat karikára vágjuk, hozzátesszük a vágott friss kaprot, zöldpetrezselymet, citromfüvet.
Megöntözzük citromlével és lehűtjük. Egy kanál olajat elkeverünk ...

Káposztás krinolin saláta

A káposztát megtisztítjuk, torzsáját kivágjuk, majd a káposztát nagyon vékonyan fölszeleteljük vagy legyaluljuk. Jól megmossuk, s legalább egy órát állni hagyjuk. Burgonyanyomón kinyomkodjuk a levét. Egy citrom levét elkeverjük egy evőkanál mustárral, a megtört fűszerekkel és egy kevés cukorral. Összekeverjük a káposztával ...

Káposztasaláta olasz módon

Káposztasaláta olasz módon elkészítése: A káposztát vékonyan legyaluljuk és besózzuk. Egy fél óráig állni hagyjuk, azután kinyomkodjuk, majd összekeverjük a vékony szeletekre szelt naranccsal és a reszelt sárgarépával. Ecetből, olajból ...

Kapros uborkasaláta

Kapros uborkasaláta elkészítése: Az uborkát meghámozzuk és felszeleteljük. Nem túl vékony szeletekre. Megsózzuk. A tejfölben elkeverjük az apróra aprított kaprot, a citromlevet, és a felszeletelt uborkára öntjük. Tejfel helyett használhatunk kefirt is. Tetejét díszíthetjük keménytojás-karikákkal.

Karalábésaláta

A karalábét meghámozzuk, megreszeljük, és citromlével meglocsoljuk. Egy fél tubus majonézt elkeverünk a kefirre, egy kevés sóval, cukorral, ketchuppal, az apróra szelt petrezselyemmel, egy kevés mal, pirospaprikával, sóval, törött borssal. Összekeverjük a karalábéval, szükség esetén ...

Mustáros paradicsomsaláta recept

A paradicsomot vékonyra szeleteljük, és lapos üvegtálra lerakjuk. A mustárt sóval, egy kevés ecettel, cukorral és bőven olajjal összekeverjük, és hideg helyen egy fél órát állni hagyjuk. Vöröshagymát apróra vágunk, a paradicsomkarikák tetejére szórjuk, majd megöntözzük a mustáros mártással. Egy fél óra múlva tálalhatjuk. Előbb ne keszítsük el, mert a paradicsom elázik

Mustáros vitaminsaláta recept

Hozzávalók: 3 sárgarépa, egy fél zeller, 1 tojássárgája, egy evőkanál mustár, olaj, egy kevés ecet, só, törött bors, paradicsompüré,reszelt torma.

Nizzai saláta recept

Nizzai saláta elkészítése: A zöldségeket elvegyítjük; ringlit vagy olajbogyót keverünk bele, leöntjük az olajból, ecetből készült lével, amit sóval, törött borssal és reszelt hagymával ízesítünk.

Nyári majonézes saláta

Hozzávalók: 5 paradicsom, 4 újhagyma vagy póréhagyma, 4 kemény tojás, 2 héjas uborka, 1 gombakonzerv, 2 zöldpaprika, egy fél tubus majonéz, mustár, 1 csomó petrezselyem, citromfű, 2 szál zellerzöld

Nyári saláta 1.

Nyári saláta hozzávalók: 2 uborka, 6 paradicsom, 5 zöldpaprika, 4 kemény tojás, egy fél citrom leve, Vegeta, só, Curry, 1 csomó petrezselyem, 4 dl kefir, metélőhagyma

Spanyol zöldbabsaláta

A párolt zöldbabot tálba tesszük. A mustárt elkeverjük olajjal, citromlével, cukorral, sóval, borssal, fokhagymával, 1-2 kanál vízzel. A babot elkeverjük a cikkekre szeletelt paradicsommal, leöntjük a mártással, és megszórjuk petrezselyemmel. Néhány óráig hidegen tartjuk

Spárgasaláta

A megmosott és megtisztított spárgát 2-3 cm hosszú darabokra vágjuk. Sós vízben puhára pároljuk, majd lehűtve, szitán lecsurgatjuk. Utána finom
étolajjal, ecettel, egy kevés borssal és sóval, valamint apróra vágott petrezselyemmel ízesítjük

Strasbourgi saláta

Az ecetből, olajból, reszelt hagymából, mustárból, borssal, sóval és cukorral ízesített levet készítünk. Belekeverjük a füstölt halat kiszálkázva és a bőrét lehúzva, a húsát apró szeletekre vágva. Majd az ugyancsak apró szeletekre szelt almákat, az ementáli sajtot és a vékony csíkokra vágott salátalevelet ...

Sültpaprika saláta recept

A paprikát sütőlemezen addig sütjük, míg a külső héja meg nem barnult. Ezt a vékony hártyát lehúzzuk a paprikáról, és a húsát metéltre vágjuk. Hozzákeverjük a felszeletelt paradicsomot, hagymát, sót, borsot, olajat, ecetet, és jól elkeverve néhány órára hidegre tesszük. Tálaláskor keménytojás ...

Svéd gombasaláta

Hozzávalók: 30 dkg sampinyongomba, 6 dkg vöröshagyma, 5 dkg olaj, 8 dkg paradicsompüré, 3 dkg cukor, törött bors, 1 kis babérlevél, egy fél citrom, só
Svéd gombasaláta készítése : A megtisztított és megmosott gombákat nagyobb kockákra vágjuk, majd az olajban megpirított ...

Szardíniás saláta

Szardiniás saláta hozzávalók: 2 alma, 3 főtt burgonya, zeller, 2 kemény tojás,1 dl olaj, 2 evőkanál ecet vagy citrom, só, bors, sonka, 1 doboz szardínia, sárgarépa, 1 fej saláta

Növény vásárlás - Webáruház