Frissítve: 2017-10-22

Zöldséges étel receptek

Oldal: 1 - 2

Rakott Töltött zöldséges ételek

Zöldséges étel receptek
Zöldséges ételek Kelkáposzta Karfiol Zöldbab Karalábé receptek

Bácskai káposzta Burgonya pékné módra Édeskáposzta főzelék Erdélyi kapros töltött káposzta Görög padlizsán Húsosfazék Káposztás virsli Karalábé főzelék ...

Bácskai káposzta

Burgonya pékné módra

Hozzávalók: burgonya, vöröshagyma, petrezselyem, só, bors, kakukkfű, paradicsom, füstölt szalonna.

Burgonyás virsli

A hámozott burgonyát sós vízben megfőzzük, megtörjük, és tejjel, vajjal, sóval szerecsendióval burgonyapürét készítünk belőle. Jól elkeverjük, hozzáadjuk még a 2 tojássárgáját...

Cocido - Spanyol ételkülönlegesség

Ez az étel különféle húsokból és zöldaségek felhasználásával készül.
Egy edényben vizet teszünk fel, és először a feldarabolt marhahúst tesszük bele főni.
Ha már kezd puhulni, a sertéshúst adjuk hozzá. (Ha van birkahúsunk, azt is hozzáadjuk)
Teszünk bele egy nagy vöröshagymát, egy gerezd fokhagymát, leveszöldséget, zellert, karalábét, zöldpetrezselymet és zellerzöldet, gyömbért...

Csőben sült spárgatök

Zöldséges ételek - Csőben sült spárgatök - A tököt vékonyan meghámozzuk, hosszában kettévágjuk, magházát leveseskanállal kikaparjuk. Ujjnyi vastagra szeleteljük. Gyengén megsózzuk...

Diétás parajfelfújt - zöldséges ételek

Diétás parajfelfújt készítése: A vajat habosra keverjük a tojássárgákkal. Áttört parajt, egy tejbe áztatott s kinyomott zsemlét adunk hozzá, megsózzuk, jól kikeverjük, végül beleforgatjuk a tojások habját...

  • Édeskáposzta főzelék - főzelék, zöldséges ételek
  • Erdélyi kapros töltött káposzta A káposzta főzéséhez egy megfelelő fazekat választunk. Belül beolajozzuk, majd az aljára vékony szalonna szeleteket helyezünk. A legalsó sorba kb. 25 dkg káposzta kerül. Erre rakjuk a sertéshúsokat, majd ismét káposztát...

Erdélyi töltött paprika kapros káposztával

  • Fabada - Fabada
  • Farmer burgonya - Farmer burgonya, zöldséges étel
  • Finomfőzelék - Finomfőzelék, Főzelék, zöldséges ételek
  • Fokhagymás patiszon - Fokhagymás patiszon
  • Főzelékfelfújt - zöldséges ételek - A vegyes zöldséget külön-külön sós vízben megfőzzük. A vajat a tojássárgákkal habosra keverjük. Azután hozzákeverjük a tojásfehérjék felvert habját és a lisztet. A kihűlt, jól lecsurgatott zöldségeket a fenti anyaggal összekeverjük..

Sövény cserjék Sövényfajták Árak

Zöldséges ételek - Kelkáposzta Zöldbab Karalábé Karfiol

Gombával töltött karalábé

  • Göngyölt spárga recept zöldséges ételek
  • Görög padlizsán
  • Gyuvecs elkészítése - Gyuvecs zöldséges ételek - A hagymát karikára vágva az olajban halványsárgára pirítjuk. A burgonyát hasábokra vágjuk, a sárgarépát, zellert karikákra, a karalábét szeletekre, a zöldbabot kettőbe törjük, a káposztát, paprikát ujjnyi szeletekre vágjuk, és a hagymás olajban összevegyítve, nagyon kevés vízzel, félpuhára pároljuk. Beletesszük a paradicsomot, a tetejét káposztalevéllel letakarjuk. Forró sütőben, kevergetés nélkül ...
Hagymatokány

Hagymatokány zöldséges étel - A kockára vágott szalonnát kiolvasztjuk, és fedő alatt megpirítunk benne egy fej reszelt hagymát. Megszórjuk paprikával, belerakjuk a tisztított, apró szemű hagymát, öntünk alá vizet, a paradicsomot, lecsót (nyáron sózott paprikát), és üvegesre pároljuk. Tálaláskor megtejfölözzük, és galuskával körítve adjuk asztalra.

Halkoktél

A halat kicsontozzuk, és kevés vízzel feltesszük főni. Tegyünk hozzá kevés sót, citromlevet, kevés reszelt citromhéjat, babérlevelet. Ha megpuhult leszűrjük és kihűtjük. Közben a majonézhez keverünk 2 kávéskanál mustárt, citromlevet, ketchupot vagy paradicsompürét. Teszünk hozzá sót, törött borsot, néhány csepp konyakot (kb. 1 kávéskanál), a tejszínt, majd simára keverjük. A mártást elfelezzük. A maradékhoz hozzákeverjük a szálkamentes, apróra szeletelt halat ...

Húsosfazék Zöldséges étel

Káposztás tekercs paprikás mártással

Káposztás tekercs zöldséges étel - A káposztafej torzsáját kivágjuk, utána a fejet 10 percig sós vízben főzzük. Hideg vízben lehűtjük. Az apróra szeletelt gombát, fokhagymát és hagymát a zsír felében megpirítjuk. Összedolgozzuk vele a darált húst, a vízbe áztatott, kicsavart zsemléket, az egész tojást, sóval, borssal, majoránnával és paprikával ízesítjük...

zöldbab karalábé karfiol

Karalábé tojással töltve

Karalábé tojással töltve zöldséges étel - A megtisztított karalábékat és a metéltre szelt leveleket sós vízben puhára főzzük. Jól lecsurgatjuk. A karalábéfejek belsejét kiskanállal kikaparjuk. Kivajazott tűzálló tál aljára helyezzük a karalábéforgácsot és a leveleket. Ráhelyezzük a kifúrt fejeket. Az egész tojásokat a tejjel összekeverve jól felverjük, megsózzuk és a karalábéfejek ...

Karalábé főzelék zöldséges ételek

Karalábé főzelék zöldséges étel - Az előkészített karalábét egyenletes kis kockákra vágjuk, a zsenge leveleket szintén megmossuk, metéltre vágjuk, és a karalábéhoz keverjük. Forrásban levő vízbe téve felforraljuk. A felforrt főzeléket mérsékelt lángon tovább főzzük, ügyelve arra, hogy a forrás ne maradjon abba. Csak akkor sózzuk meg, amikor már majdnem puha. Világos rózsaszínű rántást készítünk ...

Lucskos káposzta

Lucskos káposzta elkészítése : Az oldalast kétujjnyi szélesre feldaraboljuk. Megsózzuk, egy kevés olajban mindkét oldalát hirtelen megpirítjuk. Teszünk rá borsikafüvet, 3-4 szál kaprot, majd a borral és vízzel fölengedve pároljuk. Ha félig megpuhult, rátesszük a metéltre szelt káposztát, majd fedő alatt puhára pároljuk. Egy kicsit megborsozzuk. Két evőkanál olajból és egy evőkanál lisztből rántást készítünk ...

  • Meráni zeller - zöldséges ételek
  • Mustáros paradicsom - zöldséges ételek - Hozzávalók: 8 közepes paradicsom, 1/2 dl olaj, só, bors, majoránna, 1 dl tejföl, 1 evőkanál mustár.
    Mustáros paradicsom elkészítése : A paradicsomokat félbevágjuk, és olajozott tűzálló tálra egymás mellé állítjuk őket. Meghintjük sóval. borssal, majoránnával ...
  • Mustáros zöldbab - Mustáros zöldbab zöldséges ételek

Oldal: 1 - 2

Receptek