Román egytálétel
- Frissítve: 2025-07-03
Román egytálétel, Hozzávalók:
kb. 1kg friss zöldség (karotta, 
bab, kelbimbó, paprika, karfiol, burgonya), 
 1 
hagyma,
 1 evőkanál vaj vagy margarin, 
 25 dkg savanyú káposzta apróra 
vágva, 
 1/4 l húsleves (leveskockából is készíthetjük), 
 25 dkg darált 
marhahús,
 1/2 csésze félig főtt rizs,
 
2 tojás, 
 só,
 erős paprika,
 2 dl tejföl.
 Román egytálétel 
elkészítése:
A kockára vágott zöldséget vajban megfuttatjuk, a savanyú káposztát és a húslevest hozzáadjuk, és 30 percig főzzük.
A darált húst, rizst, tojást, sót és paprikát masszává dolgozzuk, gombócokat formálunk belőle, és a zöldségekkel együtt megfőzzük.
Végül ízesítjük, és hozzáadjuk a tejfölt.
Érdemes kipróbálni
Amerikai töltött tojás
Bundás banán 
Dán karfiolleves 
