Román egytálétel

  • Frissítve: 2023-09-02  

Román egytálétel, Hozzávalók:

kb. 1kg friss zöldség (karotta, bab, kelbimbó, paprika, karfiol, burgonya),
1 hagyma,
1 evőkanál vaj vagy margarin,
25 dkg savanyú káposzta apróra vágva,
1/4 l húsleves (leveskockából is készíthetjük),
25 dkg darált marhahús,
1/2 csésze félig főtt rizs,
2 tojás,
só,
erős paprika,
2 dl tejföl.
Román egytálétel elkészítése:

A kockára vágott zöldséget vajban megfuttatjuk, a savanyú káposztát és a húslevest hozzáadjuk, és 30 percig főzzük.

A darált húst, rizst, tojást, sót és paprikát masszává dolgozzuk, gombócokat formálunk belőle, és a zöldségekkel együtt megfőzzük.

Végül ízesítjük, és hozzáadjuk a tejfölt.

Érdemes kipróbálni
Amerikai töltött tojás
Bundás banán
Dán karfiolleves