Dán karfiolleves - Levesek, Leves receptek

- DÁN KARFIOLLEVES, Hozzávalók:
1 üveg karfiolkonzerv vagy 1 csomag mirelit karfiol,
30 dkg burgonya,
1 húsleveskocka,
2 pár virsli,
só,
1 csomó petrezselyem.
A dán karfiolleves készítése:
A burgonyát meghámozzuk, karikákra vágjuk, leöntjük 1,5 liter vízzel, és beledobunk egy húsleveskockát.
Lefedve, kis lángon puhára főzzük, ekkor teszünk bele fejenként egy szál virslit, levével együtt egy üveg konzerv karfiolt, és meghintjük egy csomó finomra vágott petrezselyemmel.
Ezzel már csak 2-3 percig forraljuk, megízleljük és ha kell, utána- sózzuk.
Ha mélyhűtött karfiolból készítjük, akkor 5 perccel korábban tegyük bele a karfiolt, és még 1/2 liter vízzel hígítsuk.
Nagyon ízletes, kiadós téli leves.

Érdemes kipróbálni
Amerikai töltött tojás
Bundás banán
Dán karfiolleves