Dísznövények – Fa cserje fenyő évelő fajták szobanövények

Megosztás !

Virágos dísznövények

Dísznövények elsősorban díszítés céljára, és nem ipari célra vagy élelmiszernek termesztett növény. Dísznövény, dísznövények azok a növények, amelyeket leveleik vagy virágaik szépségéért, díszítésül termesztenek. Számuk sokszorosa a hasznukért termesztett növényeknek.

Számos növényrendszertani egységbe tartozó növényt gyakorlatilag két nagy részre oszthatjuk: I. szabadföldi dísznövény, II. üvegházi dísznövény. Gyakorlatilag a Dísznövény csoportosítása: egyéves, kétéves, évelő Dísznövények, díszfák, díszcserjék. Szabadfödiek a nálunk őshonos vagy hasonló klímából idekerült és a nálunk meghonosított növények. Ebbe a csoportba tartoznak azok az egynyári, kétéves virágos növények, lágyszárú évelők és fás szárú növények ( díszfák, díszcserjék ), amelyeknek közös jellemzőjük, hogy klímánk alatt állandóan szabadban élnek és tenyésznek.

Fenyő katalógus

A fenyőfák tűlevelű, gyantás fák, a Pinus nemzettség tagjai. Ezek az örökzöld tűlevelűek az egész világon megtalálhatók. Oldalainkon néhány fenyőfa leírását, rövid ismertetését és fotóit láthatja. Jegenyefenyő, ciprusfélék, tiszafa és tuja fajták.

Fenyőfélék vásárlása

Leyland ciprus

Leyland ciprus

A leggyorsabb növekedésű fenyő Európában. Bármely más örökzöld növénynél gyorsabban lehet belőle sövényt kialakítani.

Díszcserjék

Lombjuk, viráguk vagy termésdíszük miatt kedvelt növények, melyeket ültethetünk csoportosan, térhatárolóként vagy magánosan. Kategóriákra bontva szemezgetünk a díszcserjék széles választékából.

Virágos cserjék

Virágos cserjék

Nyáriorgona, Kínai lilabogyó, Illatos fűszercserje, Zanót, Törpe gyöngyvirágcserje … 

Sövénycserjék

Sövénycserjék

Sövények kialakítására alkalmas cserjék. Pl. Fagyal, Júlia borbolya, Puszpáng, Mályvacserje … 

kúszócserjék

Kúszócserjék

Gyors növekedésű házfalra, pergolára vagy kerítésekre futó virágos cserjék.

Örökzöld cserjék

Örökzöld cserjék

Levelükkel egész évben díszítő örökzöld cserjék. Pl. Borostyán, Alpesi erika, Babérmeggy, Magyal, Júlia borbolya … 

talajtakaró cserjék

Talajtakaró cserjék

Gyors növekedésű házfalra, pergolára vagy kerítésekre futó virágos cserjék.

Rózsák

Rózsák

Rózsák illatos kerti virágok. Vadrózsa fajták, középkori rózsák, parkrózsa, tearózsa, futórózsa.


Díszfa leírások

Minden kertben szükség van egy nagyobb méretű, árnyékot adó fára. Választásunkat befolyásolhatja a fa mérete, virágzásának ideje, habitusa, mérete, lomb és kéreg színe. Oldalainkon néhány díszfa ismertetését láthatja.

A fák hatalmas fontossággal bírnak az erózió elleni védekezésben, a levegő széndioxid szintjének csökkentésében, oxigéntermelésben, az állatok részére adott eleségben, építkezésekben …  és folytathatnánk a sort. Fák díszfák, leírások.

Gömbfák

Gömbfák

Alacsony, vezetékek alá ültethető gömbfák.

Lombos fák

Lombos fák

Bükkfa császárfa csörgőfa nyírfa vörösfenyő eperfa szivarfa júdásfa… 

Bambuszok

A bambuszok a pázsitfűfélék családjába tartoznak. Örökzöld levelű növény. A bambuszok tavasszal újítják meg lombjuk nagy részét. Ilyenkor egy egészséges növényen egyszerre van jelen (látható) zöld, sárga és kibomló levelek egyaránt. A bambusz szára 5-6 évig él, ezen idő alatt folyamatosan szilárdabbá válik.

Évelő növények

Az évelő növények rendkívüli alak és színgazdagságuk miatt nagyon változatos csoportosítésban ültethetők.

Szobanövények a lakásokban, irodákban, sőt kórházakban a beltérben nevelt dísznövények. A szobanövények számtalan előnyhöz juttatják szervezetünket. Tisztítják a levegőt a toxinok eltávolításával és a széndioxid csökkentéséval, szépségükkel, lombjukkal és virágaikkal kiegészítik és fokozhatják a belső terek látványát.

Szobanövények