Dísznövények - Fák, Fenyők, Cserjék, Évelők, Bambuszok

Fenyő katalógus - Tuja Tiszafa Boróka

Fenyő fajták - Tuja Tiszafa Boróka

A fenyőfák tűlevelű, gyantás fák, a Pinus nemzettség tagjai. Ezek az örökzöld tűlevelűek az egész világon megtalálhatók. Oldalainkon néhány fenyőfa leírását, rövid ismertetését és fotóit láthatja. Jegenyefenyő, ciprusfélék, tiszafa és tuja fajták.

Virágos cserjék Díszcserjék Kúszónövények

Díszcserjék

Cserjék, díszcserjék lombjuk, viráguk vagy termésdíszük miatt kedvelt növények, melyeket ültethetünk csoportosan, térhatárolóként vagy magánosan.

Kategóriákra bontva szemezgetünk a díszcserjék széles választékából.

Virágos cserjék,   Sövénycserjék,   Kúszócserjék,   Örökzöld cserjék,   Talajtakaró cserjék,   Rózsák

Fák Díszfák Díszfa leírások

Díszfák

Minden kertben szükség van egy nagyobb méretű, árnyékot adó fára. Választásunkat befolyásolhatja a fa mérete, virágzásának ideje, habitusa, mérete, lomb és kéreg színe.

Ezen oldalunkon kerti díszfák ismertetését láthatja.

Bambusz Bambusznád, Bambuszok növekedése

Bambusz

A bambuszok a pázsitfűfélék családjába tartoznak. Örökzöld levelű növények.

A bambuszok tavasszal újítják meg lombjuk nagy részét. Ilyenkor egy egészséges növényen egyszerre van jelen (látható) zöld, sárga és kibomló levelek egyaránt. A bambusz szára 5-6 évig él, ezen idő alatt folyamatosan szilárdabbá válik.


Évelő növények

Évelő növények

Az évelő növények rendkívüli alak és színgazdagságuk miatt nagyon változatos csoportosításban ültethetők.

Sziklakerti évelők Magas évelőágyi növények Díszfüvek Árnyékliliomok Páfrányok ismertetése. Évelőágy tervezése Sziklakert kialakítása, építése

Sziklakerti és talajtakaró évelők,   Évelő növények 35-90 cm között,   Magas évelőágyi évelők,   Díszfüvek,   Páfrányok,   Árnyékliliomok

Tavi növények

Tavi növények

Kerti tó növényei Vízen úszó növények, vízbe tehető oxigéntermelő növények, hínár fajták, tó szélére ültethető növények, tavirózsa, vízen úszó növények.

Szobanövények Pozsgások Broméliák Pálmák

Szobanövények a lakásokban, irodákban, sőt kórházakban a beltérben nevelt dísznövények.

A szobanövények számtalan előnyhöz juttatják szervezetünket. Tisztítják a levegőt a toxinok eltávolításával és a széndioxid csökkentéséval, szépségükkel, lombjukkal és virágaikkal kiegészítik és fokozhatják a belső terek látványát.

Dísznövények elsősorban díszítés céljára, és nem ipari célra vagy élelmiszernek termesztett növény. Dísznövények azok a növények, amelyeket leveleik vagy virágaik szépségéért, díszítésül termesztenek.

Számuk sokszorosa a hasznukért termesztett növényeknek.

Számos növényrendszertani egységbe tartozó növényt gyakorlatilag két nagy részre oszthatjuk: I. szabadföldi dísznövény, II. üvegházi dísznövény.

Dísznövények csoportosítása: egyéves, kétéves, évelő dísznövények, díszfák, díszcserjék

Szabadfödiek a nálunk őshonos vagy hasonló klímából idekerült és a nálunk meghonosított növények. Ebbe a csoportba tartoznak azok az egynyári, kétéves virágos növények, lágyszárú évelő növények és fás szárú növények ( díszfák, díszcserjék ), amelyeknek közös jellemzőjük, hogy klímánk alatt állandóan szabadban élnek és tenyésznek.