Sajtos vitamin tál
- Frissítve: 2023-09-02
Sajtos vitamintál, Hozzávalók:
15 dkg burgonya,
20 dkg
karfiol,
15 dkg kelkáposzta,
15 dkg zöldbab,
15 dkg zöldborsó,
5 dkg vaj,
só,
2 dl tejföl,
10 dkg reszelt sajt.
Sajtos
vitamintál elkészítése:
Karfiolt, káposztát, sárgarépát, néhány szem
burgonyát, karalábét vagy más zöldfőzeléket (nyáron dúsabb a választék, de használhatunk
mirelit zöldborsót vagy zöldbabot is) sós vízben megfőzünk, szitán lecsöpögtetjük
róla a vizet. Tűzálló edénybe rakjuk, zsírt vagy vajat teszünk rá, tejföllel leöntjük,
reszelt sajttal dúsan meghintjük, és a sütőben jól átsütjük.
Gyorsan készülő,
ízletes vacsora.