Sajtos vitamin tál

  • Frissítve: 2023-09-02  

Sajtos vitamintál, Hozzávalók:

15 dkg burgonya,
20 dkg karfiol,
15 dkg kelkáposzta,
15 dkg zöldbab,
15 dkg zöldborsó,
5 dkg vaj,
só,
2 dl tejföl,
10 dkg reszelt sajt.
Sajtos vitamintál elkészítése:
Karfiolt, káposztát, sárgarépát, néhány szem burgonyát, karalábét vagy más zöldfőzeléket (nyáron dúsabb a választék, de használhatunk mirelit zöldborsót vagy zöldbabot is) sós vízben megfőzünk, szitán lecsöpögtetjük róla a vizet. Tűzálló edénybe rakjuk, zsírt vagy vajat teszünk rá, tejföllel leöntjük, reszelt sajttal dúsan meghintjük, és a sütőben jól átsütjük.
Gyorsan készülő, ízletes vacsora.