Zsírban sült tészták - Sajtos burgonyakrokett

  • Frissítve: 2019-09-14  

SAJTOS BURGONYAKROKETT, Hozzávalók:

1 kg főtt burgonya,
5 dkg vaj,
10 dkg reszelt sajt,
4 tojássárgája,
só, törött bors, szerecsendió ;
bundázáshoz:
30 dkg zsemlemorzsa,
liszt, a tojások fehérje,
zsír a sütéshez

Sajtos burgonyakrokett elkészítése :

A főtt burgonyát forrón áttörjük, s ha egy kissé kihűlt, beletesszük a tojássárgákat, a vajat és 7 dkg reszelt sajtot.

Megsózzuk, enyhén borsozzuk, és egy kevés reszelt szerecsendióval fűszerezve nagyon jól összedolgozzuk.

Ha kihűlt, a szokásos módon kroketteket formálunk belőle, majd lisztbe, a tojásfehérjébe és a meghagyott reszelt sajttal összekevert zsemlemorzsába bundázva, felhevített zsírban piros- ropogósra sütjük.

zsírban sült tészták, <<< meleg tészták