Rizses és tészás egytálétel receptek - Sajtos felfújt darával

  • Frissítve: 2019-09-14  

Sajtos felfújt darával, Hozzávalók:
1 liter tej,
12 dkg búzadara,
25 dkg reszelt sajt,
10 dkg vaj,
5 tojás,
só,
törött bors,
szerecsendió,
liszt,
paprika.
Sajtos felfújt darával készítése :
A tejet enyhén megsózzuk, borsozzuk, reszelt szerecsendióval fűszerezzük. Felforraljuk, majd habverővel keverve beleeresztjük a búzadarát. Ha jól felforrt, és kezd sűrűsödni, belekeverjük szintén habverővel a fele vajat és 20 dkg reszelt sajtot. Néhány percig főzzük, míg a dara meg nem duzzadt, és puding sűrűségű nem lett, ekkor levesszük a tűzről, és néha megkeverve, kissé hűlni hagyjuk.
Ekkor előbb a tojások sárgáját, majd a habbá vert tojásfehérjét hozzátesszük. Utánasózzuk (fűszerezzük), majd óvatosan összekeverve, megvajazott és lisztbe mártott puding- (vagy őzgerinc-) formában a szokásos módon kigőzöljük.
A gőzölési idő kb. 30-35 perc. Előmelegített tálra tesszük, a tetejét megszórjuk a megmaradt reszelt sajttal és egy kevés paprikával. Külön mártásos csészében tejfölös sajtmártást vagy tejfölös gombamártást tálalunk hozzá.