Meleg tészták - Sajtos burgonyapuffancs

  • 2018-11-27

Meleg tészták, >>> Burgonyás ételek

SAJTOS BURGONYAPUFFANCS, Hozzávalók:
1 kg főtt, áttört burgonya,
20 dkg reszelt sajt,
3 tojássárga,
3 dkg vaj,
1 dl tejföl,
só, törött bors, szerecsendió, liszt,
zsír a kisütéshez,
paprika.
Sajtos burgonyapuffancs elkészítése:
A vajat kikeverjük a tojássárgákkal, hozzátesszük a tejfölt, megsózzuk, borsozzuk, egy kevés reszelt szerecsendióval fűszerezzük, és nagyon jól kikeverjük.
Beletesszük előbb a reszelt sajtot, majd a kihűlt, áttört burgonyát, és nagyon jól összegyúrjuk.
Kisebb pogácsákat formálunk belőle, paprikával kevert lisztbe mártjuk, és serpenyőben, egy kevés forró zsírban mindkét oldalukat piros-ropogósra sütjük.
Megszórjuk reszelt sajttal, és tejfölös-sajtos mártást tálalunk hozzá.
Süthetjük tükörtojássütőben is, mint a cseh fánkot, ekkor nem mártjuk be sütés előtt a paprikás lisztbe.
Ha megsültek, 2-2 darabot egy kevés sajtkrémmel összefogva tálaljuk.

<<< meleg tészták