Meleg tészták - Sajtos fánk

  • 2018-11-27

Meleg tészták

SAJTOS FÁNK, Hozzávalók:
7 dl tej,
5 dkg vaj,
15 dkg búzadara,
15 dkg sajt,
3 tojás,
só, bors, szerecsendió;
bundázáshoz: liszt, tojás, reszelt sajt, zsír.
Sajtos fánk elkészítése:
A tejet és vajat együtt felfőzzük, ha forr, habverővel belekeverjük a darát, és takaréklángon 4-5 percig főzzük.
Ekkor belekeverjük a reszelt sajtot és tojásokat.
Megsózzuk, borsozzuk, egy kevés szerecsendiót reszelünk bele, a tűzről levéve jól összekeverjük, egy vajjal megkent tálcán ujjnyi vastagságban szétterítjük, és jól lehűtjük.
Pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, lisztbe, felvert tojásba és reszelt sajtba mártjuk, bő forró zsírban mindkét oldalát pirosra sütjük.

<<< meleg tészták