Tiszántúli töltött káposzta 2.

Tiszántúli töltött káposzta 2., Hozzávalók:

40 dkg darált sertéslapocka,
15 dkg darált füstölt tarja,
3 zsemle,
1 tojás,
1 evőkanál reszelt hagyma,
1 törött babérlevél,
egy csipet kakukkfű,
borsikafű,
1 nagy fej káposzta,
2 evőkanál olaj,
2 fej vöröshagyma,
20 dkg sárgarépa,
2 dl fehér bor,
1 kanál (mokkás) pirospaprika,
szerecsendió,
1 dl paradicsomlé.
Tiszántúli töltött káposzta 2. elkészítése:
A nagy tömör káposzta nagyobb külső leveleit leszedjük, és forró sós vízben megabáljuk. A nyers és füstölt húsokat elkeverjük az összemorzsolt áztatott zsemlével, egy tojással, 1 mokkáskanál pirospaprikával, 1 evőkanál reszelt hagymával, a fűszernövényekkel, szerecsendióval, zúzott babérlevéllel. Összegyúrjuk, hosszúkás pogácsákat formálunk belőle, két-két káposztalevelet egymásra teszünk, erre helyezzük a tölteléket, és becsomagoljuk, behajtjuk.
Egy fej vöröshagymát az olajban üvegesre párolunk, rátesszük a többi felaprított káposztát, megsózzuk, leöntjük a paradicsomlével, és a töltelékeket egymás mellé ráhelyezzük. A sárgarépát vékony pálcika formára felaprítjuk, és egy feldarabolt vöröshagymával együtt rászórjuk. Leöntjük a fehér borral, majd fedő alatt 40 percig főzzük, rövid lével tálaljuk.

Tiszántúli töltött káposzta 2.