Töltött fejes káposzta, Zödséges étel receptek

Töltött fejes káposzta

  • Frissítve: 2019-09-14  

Töltött fejes káposzta, Hozzávalók:

1 fej káposzta,
50 dkg darált sertéshús,
10 dkg rizs,
só,
bors,
pirospaprika,
borsikafű,
gyömbér,
5 dkg füstölt szalonna,
3 tojás,
2 dl tejföl,
3 dkg vaj.

Töltött fejes káposzta elkészítése:

A káposzta torzsáját és közepét kivájjuk, hogy minél nagyobb üreget kapjunk.

A fejet forró vízbe téve néhány percig pároljuk.

Vigyázzunk, hogy a káposzta levelei szét ne hulljanak.

A darált húsba keverjük a párolt rizst, sóval, borssal, pirospaprikával, borsikafűvel, reszelt gyömbérrel fűszerezzük, és a káposztába tömjük a tölteléket.

A füstölt szalonnát apróra vágva kiolvasztjuk.

A töltött káposztafejet tűzátló tálba helyezzük, leöntjük a forró szalonnával.

A tojásokat elkeverjük a tejföllel, és ezt is a káposztafejre öntjük.

Teszünk rá néhány vajdarabkát, és forró sütőben jól átsütjük.

Töltött ételek