Zöldséges étel receptek - Töltött fejes káposzta

  • 2018-11-27

Töltött fejes káposzta, Hozzávalók:
1 fej káposzta,
50 dkg darált sertéshús,
10 dkg rizs,
só,
bors,
pirospaprika,
borsikafű,
gyömbér,
5 dkg füstölt szalonna,
3 tojás,
2 dl tejföl,
3 dkg vaj.
Töltött fejes káposzta elkészítése:
A káposzta torzsáját és közepét kivájjuk, hogy minél nagyobb üreget kapjunk. A fejet forró vízbe téve néhány percig pároljuk. Vigyázzunk, hogy a káposzta levelei szét ne hulljanak. A darált húsba keverjük a párolt rizst, sóval, borssal, pirospaprikával, borsikafűvel, reszelt gyömbérrel fűszerezzük, és a káposztába tömjük a tölteléket.
A füstölt szalonnát apróra vágva kiolvasztjuk.
A töltött káposztafejet tűzátló tálba helyezzük, leöntjük a forró szalonnával. A tojásokat elkeverjük a tejföllel, és ezt is a káposztafejre öntjük. Teszünk rá néhány vajdarabkát, és forró sütőben jól átsütjük. <<< Zöldséges étel receptek Zöldséges ételek