Káposztás tekercs paprikás mártással - Káposzta receptek

  • 2018-11-27

KÁPOSZTÁS TEKERCS PAPRIKÁS MÁRTÁSSAL, Hozzávalók:
1 kg-os káposzta fej,
30 dkg darált sertéshús,
15 dkg füstölt szalonna,
2 zsemle,
1 fej hagyma,
1 gerezd fokhagyma,
10 dkg zsír,
10 dkg gomba,
1 ,
2 dl tejföl,
só, pirospaprika, törött bors, majoranna.
Káposztás tekercs paprikás mártással elkészítése :
A káposztafej torzsáját kivágjuk, utána a fejet 10 percig sós vízben főzzük. Hideg vízben lehűtjük.
Az apróra vágott gombát, fokhagymát és hagymát a zsír felében megpirítjuk.
Összedolgozzuk vele a darált húst, a vízbe áztatott, kicsavart zsemléket, az egész tojást, sóval, borssal, majoránnával és paprikával ízesítjük.
Fakanállal erősen kidolgozzuk.
A kihűlt, lecsurgatott káposztát szétbontjuk leveleire. A leveleket tiszta ruhán egymás mellé teregetjük úgy, hogy a sütőnek megfelelő nagyságú tekercset kapjunk.
Az anyagkeveréket egyenletesen elsimítjuk, s a káposztaleveleket a ruha segítségével összetekerjük.
Vékony szalonnaszeletekkel borítjuk, erős fehér szállal átkötözzük a tekercset.
Kizsírozott tepsibe tesszük, és egy kevés vízzel meglocsoljuk, és 30-40 percig sütjük.
Ha kész, egy negyed órát pihentetjük.
A szálat levesszük, és a tekercset éles késsel vastag szeletekre vágjuk. Tejfölös, paprikás mártással leöntve, forrón tálaljuk. Köretnek rizst, tarhonyát vagy sós burgonyát adunk hozzá. <<< Zöldséges étel receptek Zöldséges ételek