Káposzta Rakott Töltött Kelkáposzta - Káposztás ételek

Káposztás ételek
  • Bácskai káposzta

  • Brassói rakott káposzta

  • Édeskáposzta főzelék

    Hozzávalók:

    káposzta liszt szalonna tejföl hagyma kapor, köménymag só

  • Erdélyi kapros töltött káposzta

    Erdélyi kapros töltött káposzta készítése: A káposzta főzéséhez egy megfelelő fazekat választunk. Belül beolajozzuk, majd az aljára vékony szalonna szeleteket helyezünk. A legalsó sorba kb. 25 dkg káposzta kerül. Erre rakjuk a sertéshúsokat, majd ismét káposztát. A töltelékhez összedolgozzuk a darált húst...

  • Erdélyi rakott káposzta recept

    Erdélyi rakott káposzta hozzávalók: sertéshús kolbász (debreceni vagy lángolt) kolozsvári szalonna rizs savanyú káposzta vöröshagyma pirospaprika fokhagyma olaj tejföl só, bors, kakukkfű

  • Káposztás batyu

    liszt burgonya káposzta ...
    Káposztás batyu - A burgonyát megmossuk, héjában, sós vízben megfőzzük. Meghámozzuk, melegen áttörjük, hozzáadjuk a tojást, csipetnyi sót és annyi lisztet, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk.
    A káposztát ...

  • Káposztás gomba

    káposzta fej darált sertéshús tojás só bors félpuhára főzött tarhonya
    Káposztás gomba készítése. A káposzta fejet a torzsájánál kezdve úgy vágjuk ki, hogy a káposzta külső része csak egy ujjnyi vastag legyen. A kivájt káposztát apróra vagdalva megsózzuk, kicsavarjuk, forró zsírban szép sárgára pirítjuk...

  • Káposztás kalács

    liszt élesztő zsír tejföl káposzta só, zsír, cukor.
    A káposztát megreszeljük, gyengén megsózzuk, és 10 percig pihentetjük.
    Két dkg zsíron 1 kávéskanál cukrot megpirítunk, a káposztát kicsavarva beletesszük, és puhára pároljuk.
    A lisztből az élesztővel...

  • Káposztás karaj

    rövidkaraj olaj só, bors darált sertéshús rizs füstölt kolbász fejes káposzta ...
    Káposztás karaj. A karajszeleteket megsózzuk, megborsozzuk, és egy kevés olajban hirtelen kisütjük.
    A darált sertéshúst egy kevés olajban megpároljuk, összekeverjük 1 kiskanál reszelt hagymával...

  • Káposztás krinolin saláta

    fejes káposzta párizsi vagy krinolin vöröshagyma savanyú paprika...
    A káposztát megtisztítjuk, torzsáját kivágjuk, majd a káposztát nagyon vékonyan fölszeleteljük vagy legyaluljuk. Jól megmossuk, s legalább egy órát állni hagyjuk. Burgonyanyomón kinyomkodjuk a levét. Egy citrom levét...

  • Káposztás lángos

    liszt élesztő tej só, víz
    töltelék: fehér káposzta zsír só, törött bors, olaj a kisütéshez.
    Káposztás lángos készítése.Az élesztőt a langyos tejben megkelesztjük, a liszt közepébe öntjük, megsózzuk, annyi langyos vizet adunk hozzá, hogy jól dagasztható tésztát kapjunk. Alaposan kidolgozzuk.
    Mély tálban, letakarva, langyos helyen kelesztjük egy jó óra hosszat.
    Lisztezett gyúrótáblára tesszük...

  • Káposztás pogácsa

    fejes káposzta só, törött bors cukor olal liszt Rama margarin tojás élesztő tej.

    Káposztás pogácsa: A káposztát legyaluljuk, besózzuk, és egy ideig állni hagyjuk. Kicsavarjuk levétől, és olajon egy kávéskanál cukorral megpirítjuk. Jó gazdagon megborsozzuk, és kihűtjük. Fél kg lisztet összegyúrunk...

  • Káposztás rakott hús

    sertéshús (lapocka vagy comb) fejes káposzta olaj só, törött bors...
    Káposztás rakott hús készítése. A sertéshúst vékony csíkokra vágjuk.
    A hagymát apróra vagdalva néhány kanál olajban üvegesre pároljuk.
    Rátesszük a húst, és jól megpirítjuk. Egy kevés vizet öntünk alá, s 15 percig pároljuk...

  • Káposztás sertéscsülök

    csülök (kicsontozva) savanyú káposzta vöröshagyma fokhagyma szalonna pirospaprika liszt tejföl olaj só kakukkfűvel ízesítjük paradicsompüré.
    Káposztás sertéscsülök készítése - A kicsontozott csülkök bőrös részét lángon megperzseljük, a csülköt megsózzuk, borsozzuk, és forró zsírban pirosra sütjük. A feldarabolt hagymát zsírban üvegesre pároljuk, megszórjuk paprikával, hozzáadjuk a...

  • Káposztás tekercs paprikás mártással recept hozzávalók - káposzta fej darált sertéshús füstölt szalonna zsemle hagyma... - A káposzta fej torzsáját kivágjuk, utána a fejet 10 percig sós vízben főzzük. Hideg vízben lehűtjük.
    Az apróra vágott gombát, fokhagymát és hagymát a zsír felében megpirítjuk. Összedolgozzuk vele a darált húst, a vízbe áztatott, kicsavart zsemléket, az egész tojást, sóval, borssal, majoránnával és paprikával ízesítjük. Fakanállal erősen kidolgozzuk. A kihűlt, lecsurgatott káposztát...
  • Káposztás virsli

    Káposztás virsli készítése. fejes káposzta köménymag, borsikafű füstölt szalonna fehér bor virsli.