Káposztás sertéscsülök - Káposzta receptek

  • 2018-11-27

KÁPOSZTÁS SERTÉSCSÜLÖK, Hozzávalók:
2 nagyobb vagy 4 kisebb csülök (kicsontozva),
1 kg savanyú káposzta,
1 fej vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
5 dkg szalonna,
1 dkg pirospaprika,
1 kanál liszt, 2 dl tejföl,
1 dl olaj,
só, egy csipet kakukkfűvel ízesítjük,
1 kiskanál paradicsompüré.
Káposztás sertéscsülök elkészítése :
A kicsontozott csülkök bőrös részét lángon megperzseljük, a csülköt megsózzuk, borsozzuk, és forró zsírban pirosra sütjük.
A feldarabolt hagymát zsírban üvegesre pároljuk, megszórjuk paprikával, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, felöntjük vízzel, paradicsompürével, belerakjuk a csülköket, és fedő alatt pároljuk.
A káposztát a kiolvasztott szalonnára tesszük, egy kevés vízzel pároljuk, ha félig megpuhult a csülök, hozzáadjuk a káposztához, és most már együtt pároljuk puhára.
Leöntjük liszttel elkevert tejföllel, és még egyszer felforraljuk. <<< Zöldséges étel receptek Zöldséges ételek