Köretek - Tarhonya

  • Frissítve: 2019-09-14  

köretek

Tarhonya, Hozzávalók:

személyenként 5 dkg tarhonya,
1 dkg olaj.
Tarhonya elkészítése:
A tarhonyát forró zsírban aranysárgára pirítjuk, és kétszer annyi sós vízzel felöntjük.
Befedve puhára pároljuk.
Fűszerezhetjük felöntés előtt paprikával és hagymával.

Bácskai rakott tarhonya

Hozzávalók:
25 dkg tarhonya,
só, két evőkanál zsiradék,
pirospaprika,
2-3 db fölszeletelt zöldpaprika,
2-3 db paradicsom,
tejföl,
6 keményre főzött tojás,
Bácskai rakott tarhonya elkészítése:
Az egyik lábosban egy evőkanál olajban aranysárgára pirítjuk a tarhonyát, megsózzuk, majd forró vízzel fölengedve puhára főzzük.
Közben másik lábosban, ugyancsak egy evőkanál zsiradékban, sóval és pirospaprikával ízesítve megpároljuk a fölszeletelt zöldpaprikát és paradicsomot, majd ha már puha, elkeverjük 1 dl tejföllel.
Tűzálló tál aljára terítjük a tarhonya egyharmadát, erre simítjuk a tejfölös paprika felét, a megtisztított, karikákra vágott kemény tojást, majd ismét tarhonya, paprika, tojás és végül a tetejére tarhonya kerül.
A maradék tejfölös lével megöntözzük, és a sütőben átsütjük. El lehet jó előre készíteni, tálalás előtt csak meg kell sütni.

<<< köretekangol köret, mártás, tarhonya

Tarhonya