hu

Görög padlizsán, Zöldséges ételek

Ugrás a tartalomra

Wiandt Kertészet tuja.hu

Menu

Zöldséges étel receptek - Görög padlizsán


Zöldséges ételek , Kapros ételek

GÖRÖG PADLIZSÁN

Hozzávalók:
2 nagyobb padlizsán,
4 evőkanál olaj,
só, bors,
2 gerezd fokhagyma,
1 csomó petrezselyem, néhány szál kapor,
1 evőkanál paradicsompüré,
5 dkg zsemlemorzsa,
2 evőkanál liszt,
2 dl tejföl,
1 fej reszelt vöröshagyma.
Görög padlizsán elkészítése :
Az egyik padlizsánt sütőben megsütjük, meghámozzuk, és műanyag késsel összetörjük.
Két evőkanál olajban megpirítjuk a vöröshagymát, hozzáadjuk a fokhagymát, 1-2 percig pirítjuk, beletesszük a finomra vágott zöldpetrezselymet, a kaprot, megsózzuk, borsozzuk.
Belekeverjük az összetört padlizsánt, a paradicsompürét és a zsemlemorzsát. 20-25 percig állni hagyjuk.
A másik padlizsánt meghámozzuk, ujjnyi vastagon fölszeleteljük, egy kicsit megsózzuk, és lisztbe mártva forró olajban ropogósra sütjük.
Két szelet padlizsán közé kenjük a tölteléket, és ezeket a dupla szeleteket tűzálló tálra fektetjük.
Leöntjük 2 dl tejföllel, és a sütőben jól átsütjük. <<< Zöldséges étel receptek Zöldséges ételek

Görög beefsteak
Görög csirke
Görög felsál
Görög karfiol
Görög padlizsán
Görög saláta
Görög sertésragu
Görög sült kolbász
Görög töltött oldalas

Gyönyörű növények nagy választéka Nézd meg

Kerti növények a Wiandt Kertészetből