Sertés receptek - Görög töltött oldalas


GÖRÖG TÖLTÖTT OLDALAS, Hozzávalók:
60-70 dkg oldalas vagy dagadó,
35 dkg darált sertéshús,
egy fél hagyma,
1 csomó zöldpetrezselyem,
1 mokkáskanál majoránna,
1 tojás,
só, bors,
1 dl vörös bor,
2 sárga és fehérrépa.
Görög töltött oldalas készítése :
A húsos oldalast (vagy dagadót) a hentessel felnyittatjuk, hogy a közepén üreg képződjék.
A darált sertéshúst összedolgozzuk az apróra vágott vöröshagymával, a megvagdalt petrezselyemmel, a majoránnával, a nyers tojással, egy reszelt sárgarépával, petrezselyemgyökérrel, sóval és egy kevés törött borssal.
A masszát az oldalas üregébe töltjük, hústűvel vagy fogpiszkálóval megtűzzük a nyílást, és a húst olajjal vékonyan kikent tűzálló tálba fektetjük.
Melléöntjük a száraz vörös bort, és az edényt alufóliával szorosan betakarva, a sütőben, takaréklángon egy óra hosszat sütjük.
Ekkor a húst kiemeljük, a tálba 1-1 nagy szál, kockára vágott sárgarépát meg petrezselyemgyökeret teszünk, tetejére visszafektetjük a húst, és a fóliával ismét betakarva addig sütjük tovább, míg meg nem puhult.
Tálalás előtt a kisült, fölösleges zsírt leöntjük róla, a húst fölszeleteljük, és a zöldséggel körülrakva kínáljuk. Készíthetünk burgonyapürét vagy hasábburgonyát is hozzá.

Görög receptek
Görög beefsteak
Görög csirke
Görög felsál
Görög karfiol
Görög padlizsán
Görög saláta
Görög sertésragu
Görög sült kolbász
Görög töltött oldalas

Fel az oldal tetejére