hu
Ugrás a tartalomra

Wiandt Kertészet tuja.hu

Kolbász - Kolbászos receptek


Updated: 2017-02-21 Wiandt Gábor | Google+ | Twitter | Facebook

Kolbász felhasználásával készült ételek

Rakott burgonya - kolbászos ételek

közepes nagyságú burgonya füstölt szalonna tojás kolbász tejföl só reszelt sajt.
A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, karikára vágjuk.
A füstölt szalonnát feldaraboljuk, tűzálló tálban megpirítjuk, rárakunk egy sor burgonyát, sózzuk, tetejére egy sor keménytojás-karikát ... Rakott burgonya

Balkáni töltött hús - kolbászos étel

A vastagra szeletelt hússzeletekbe éles késsel mély zsebet vágunk.
Ebbe a nyílásba sót, borsot, szegfűborsot dörzsölünk. Az apróra vágott hagymát vajban üvegesre pároljuk, az apróra vágott kolbászt hozzáadjuk. Ugyancsak hozzákeverjük ... Balkáni töltött hús elkészítése

Betyárleves

A vöröshagymát üvegesre pároljuk a kisütött, feldarabolt füstölt szalonnán, felöntjük 1 liter vízzel, ebben megfőzzük a húst. A csontot külön sós vízben főzzük meg, és rászűrjük a húslevesre. Egy kevés olajban megpároljuk a gombát, megszórjuk petrezselyemmel, fölengedjük egy kevés csontlével, majd a húslevesbe öntjük. Világos rántással berántjuk, beletesszük a karikákra vágott füstölt kolbász t, és tejföllel elkeverjük.

Bundás kolbász

Bundás kolbász hozzávalók - darált hús zsemle Vegeta zsemlemorzsa tejföl reszelt hagyma tej tojás pirospaprika, gyömbér 1 szál lángolt kolbász.

Bundás kolbász elkészítése

A darált húst összekeverjük a tejbe áztatott zsemlékkel, 4 tojással, 2 kanál zsemlemorzsával, pirospaprikával, reszelt hagymával, sóval, borssal, reszelt gyömbérrel, egy kanál Vegetával. A masszát vizes deszkán szegletes alakra vékonyan szétterítjük. Ráfektetjük a lángolt kolbászt, és felcsavarjuk...

Növény vásárlás - Webáruház

Kolbászos receptek. Bundás kolbász Debreceni Kolbászos fánk Görög sült kolbász Kolbászos pogácsa Kolbász leves Rakott burgonya.

COCIDO

marhahús sertéshús vöröshagyma gerezd fokhagyma sárgarépa 1 petrezselyemgyökér 1/2 zeller, 1/2 karalábé burgonya 1 csomó petrezselyem 2 levél zellerzöld egy csipet gyömbér, só, bors kolbász egy csipet szerecsendió.

Cocido recept

Ez az étel különféle húsokból és kolbász hozzáadásával készül.
Egy edényben vizet teszünk fel, és először a feldarabolt marhahúst tesszük bele főni.
Ha már kezd puhulni, a sertéshúst adjuk hozzá. (Ha van birkahúsunk, azt is hozzáadjuk, 30 dkg-ot.)
Teszünk bele egy nagy vöröshagymát, egy gerezd fokhagymát, leveszöldséget, zellert, karalábét, zöldpetrezselymet és zellerzöldet, gyömbért...

Debreceni sertésborda

8 szelet sertésborda füstölt szalonna debreceni kolbász burgonya zsír hagyma zöldpaprika paradicsom liszt, só, paprika.

Debreceni sertésborda elkészítése

A hússzeleteket kiverjük, lisztben megforgatjuk, forró zsírban mindkét oldalukat hirtelen pirosra sütjük. Lábosba rakjuk. A szalonnát és a hagymát apró kockákra vágjuk, zsírban félig megpirítjuk, megszórjuk pirospaprikával, egy kevés vízzel hígítjuk, és a hússzeletekre öntjük. Amikor a hús puhulni kezd...

Debreceni töltött csülök

2 db csülök lángolt kolbász sajt só, bors vöröshagyma fokhagyma olaj 1 dl bor.

Debreceni töltött csülök recept

A csülköket alaposan megtisztítjuk, láng felett a bőrét jól megperzseljük, majd kicsontozzuk. Belül enyhén sózzuk, megszórjuk törött borssal. A kolbászt kettévágjuk, körülvesszük vékony sajtszeletekkel, belehelyezzük a csülkök közepébe, majd összehajtjuk, és kb. eredeti alakja szerint hústűvel megtűzzük.
Kívülről is megsózzuk, megborsozzuk, majd kevés forró...

Debreceni kolbászos fánk

kolbászos fánk hozzávalók - burgonya liszt élesztő 2 tojás, só tej olaj lángolt kolbász.

Debreceni kolbászos fánk elkészítése

A burgonyát megfőzzük, meghámozzuk, áttörjük.
Összegyúrjuk 25 dkg liszttel, a tejben futtatott élesztővel, 2 tojással és annyi langyos tejjel, hogy közepes keménységű tésztát nyerjünk.
Beledagasztjuk az olajat, és jó vékonyra kinyújtjuk...

Délvidéki sertésborda

sertéskaraj zöldpaprika zöldbab vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma só, törött bors lángolt kolbász, olaj.

Délvidéki sertésborda készítése

A vöröshagymát apróra vágjuk és egy dl olajban üvegesre pároljuk. Ezen a hagymás zsiradékon megpirítjuk a kivert, megsózott, borsozott hússzeleteket, hozzáteszünk 2 db zúzott fokhagyma gerezdet. Ezután a karikára vágott kolbászt, majd kevés pirítás után a feldarabolt zöldpaprikát és az apróra vágott zöldbabot is. Kevés vízzel az egészet puhára pároljuk.
Tojásos galuskával vagy burgonyával tálaljuk.

Elzászi kacsa

kacsa savanyú káposzta lángolt kolbász,
15 dkg császárhús,
só, bors, majoranna.
Elzászi kacsa elkészítése :
A savanyú káposztát kimossuk, lábosba tesszük, hozzátesszük a kolbászt és a császárhúst, és 2 óra hosszat főzzük.
A megtisztított kacsát kívül-belül megsózzuk, belsejét meghintjük gazdagon majoránnával, tűzálló tálra tesszük, leöntjük forró olajjal, egy kicsit megforgatjuk a forró olajban, és világos rózsaszínűre sütjük.
A káposztából kivesszük a császárhúst, a kolbászt, a káposztát lezsírozzuk, beletesszük áz elősütött kacsát, és kb. 40 percig a káposztában pároljuk.
Előmelegített tálra felhalmozzuk a káposztát, ráhelyezzük a kacsát, a fölszeletelt kolbászt és a császárhúst.

Gombás korhelyleves

Hozzávalók: 40 dkg savanyú káposzta, 15 dkg nyers füstölt tarja, 1 dl olaj, 1 fej vöröshagyma, 1 késhegynyi pirospaprika, 10 dkg,1 késhegynyi törött bors, 5 dkg liszt, 10 dkg füstölt kolbász, 1,5 dl tejföl.

Görög sült kolbász

A szalonnát nagyon vékony szeletekre vágjuk, s kibélelünk vele egy tűzálló tálat.
Lerakunk egy sor tisztított, feldarabolt újhagymát, rákarikázunk egy csomó zsenge sárgarépát, és megsózzuk. A darált húsokat is megsózzuk, borsozzuk, összekeverjük egy kevés reszelt citromhéjjal, az apróra vágott zöldpaprikával, kakukkfűvel, bazsalikommal és egy késhegynyi sütőporral. Összegyúrjuk, és egy fél órát állni hagyjuk. Ezután vizes kézzel vékony kolbászkákat formálunk belőle, és egymás mellé rakjuk őket a tűzálló tálra. A vajat rámorzsoljuk, és forró sütőben kb. 25 percig sütjük. Egy pohár tejfölt elkeverünk sóval, egy fél citrom levével, ráöntjük, .és még 10 percre visszatesszük sülni.

Kolbászos pogácsa

Az élesztőt kevés langyos tejben megfuttatjuk, öszszegyúrjuk a fél kg liszttel két tojássárgájával. Sót, borsot és langyos tejet dolgozunk hozzá mindaddig, amíg a tészta közepesen kemény lesz. Langyos helyen duplájára kelesztjük. Deszkán vékonyra nyújtjuk, majd rákenünk 20 dkg finomra darált puha lángolt kolbászt. Ezután a tésztal

Mártogatott mustkolbász

7 liszt must cukor kevés fahéj szegfűszeg keményítő dkg dióbél tojássárgája.
Mártogatott mustkolbász elkészítése:
A lisztet elkeverjük annyi musttal, hogy híg palacsintatésztát kapjunk. A cukrot elkeverjük két liter musttal, a két tojássárgájával, a keményítővel, a fahéjjal, szegfűszeggel.
A palacsintatésztát folytonos keverés közben belecsurgatjuk és sűrűre főzzük. A fél dióbeleket vékony spárgára felfűzzük és megmártjuk...

Hargitai sertésborda

8 karaj szelet darált hús lángolt kolbász 8 levél savanyított káposzta savanyú káposzta vöröshagyma paradicsom zöldpaprika tejföl olaj só, bors pirospaprika szalonna.
Hargitai sertésborda készítése :
A kockára vágott füstölt szalonnát kisütjük, ezen megpirítjuk a felvágott vöröshagymát, megszórjuk pirospaprikával, és rátesszük a savanyú káposztát, paprikát és paradicsomot.
A sertésborda szeleteket forró olajban kisütjük, mindegyiket savanyú káposzta-levélre fektetjük, teszünk rájuk egy darabka kolbászt és egy...

Káposztás karaj

rövidkaraj olaj só, bors darált sertéshús rizs füstölt kolbász fejes káposzta savanyú káposzta borsikafű 2 kanál lecsó vöröshagyma füstölt szalonna tejföl liszt.
Káposztás karaj készítése :
A karajszeleteket megsózzuk, megborsozzuk, és egy kevés olajban hirtelen kisütjük.
A darált sertéshúst egy kevés olajban megpároljuk, összekeverjük 1 kiskanál reszelt hagymával, a főtt rizzsel, az apróra vágott kolbásszal. megsózzuk, borsozzuk, és a karaj szeletekre...

Kolbász leves

15 dkg füstölt kolbász, 60 dkg csont, 3 dkg liszt, 2 dl tejföl, 30 dkg vegyes zöldség, 5 dkg karalábé, 5 dkg zeller, 1 csomó petrezselyem, 1/2 dl olaj, só, törött bors.
Kolbász leves elkészítése:
A csontot megmossuk, és feltesszük főni. Közben egy kevés olajban megpirítjuk az apróra vágott zöldségféléket, és 1 l csontlevet szűrünk rájuk. Sózzuk, borsozzuk.
Ha megpuhult, világos rántást készítünk, megszórjuk petrezselyemmel, és berántjuk. Beletesszük a vékonyan felszeletelt kolbászt, a tejfölt, és felforraljuk. Forrón tálaljuk.