Kolbász - Kolbászos receptek

Kolbász felhasználásával készült ételek

Rakott burgonya - kolbászos ételek

közepes nagyságú burgonya füstölt szalonna tojás kolbász tejföl só reszelt sajt.
A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, karikára vágjuk.
A füstölt szalonnát feldaraboljuk, tűzálló tálban megpirítjuk, rárakunk egy sor burgonyát, sózzuk, tetejére egy sor keménytojás-karikát

Balkáni töltött hús - kolbászos étel

A vastagra szeletelt hússzeletekbe éles késsel mély zsebet vágunk.
Ebbe a nyílásba sót, borsot, szegfűborsot dörzsölünk. Az apróra vágott hagymát vajban üvegesre pároljuk, az apróra vágott kolbászt hozzáadjuk. Ugyancsak hozzákeverjük ...

Betyárleves

A vöröshagymát üvegesre pároljuk a kisütött, feldarabolt füstölt szalonnán, felöntjük 1 liter vízzel, ebben megfőzzük a húst. A csontot külön sós vízben főzzük meg, és rászűrjük a húslevesre. Egy kevés olajban megpároljuk a gombát, megszórjuk petrezselyemmel, fölengedjük egy kevés csontlével, majd a húslevesbe öntjük. Világos rántással berántjuk, beletesszük a karikákra vágott füstölt kolbász t, és tejföllel elkeverjük.

Bundás kolbász

Bundás kolbász hozzávalók - darált hús zsemle Vegeta zsemlemorzsa tejföl reszelt hagyma tej tojás pirospaprika, gyömbér 1 szál lángolt kolbász.

Bundás kolbász elkészítése

A darált húst összekeverjük a tejbe áztatott zsemlékkel, 4 tojással, 2 kanál zsemlemorzsával, pirospaprikával, reszelt hagymával, sóval, borssal, reszelt gyömbérrel, egy kanál Vegetával. A masszát vizes deszkán szegletes alakra vékonyan szétterítjük. Ráfektetjük a lángolt kolbászt, és felcsavarjuk...

COCIDO

marhahús sertéshús vöröshagyma gerezd fokhagyma sárgarépa 1 petrezselyemgyökér 1/2 zeller, 1/2 karalábé burgonya 1 csomó petrezselyem 2 levél zellerzöld egy csipet gyömbér, só, bors kolbász egy csipet szerecsendió.

Cocido recept

Ez az étel különféle húsokból és kolbász hozzáadásával készül.
Egy edényben vizet teszünk fel, és először a feldarabolt marhahúst tesszük bele főni.
Ha már kezd puhulni, a sertéshúst adjuk hozzá. (Ha van birkahúsunk, azt is hozzáadjuk, 30 dkg-ot.)

Debreceni sertésborda

8 szelet sertésborda füstölt szalonna debreceni kolbász burgonya zsír hagyma zöldpaprika paradicsom liszt, só, paprika.

Debreceni töltött csülök

2 db csülök lángolt kolbász sajt só, bors vöröshagyma fokhagyma olaj 1 dl bor.

Debreceni töltött csülök recept

A csülköket alaposan megtisztítjuk, láng felett a bőrét jól megperzseljük, majd kicsontozzuk.

Debreceni kolbászos fánk

kolbászos fánk hozzávalók - burgonya liszt élesztő 2 tojás, só tej olaj lángolt kolbász.

Debreceni kolbászos fánk elkészítése

A burgonyát megfőzzük, meghámozzuk, áttörjük.

Délvidéki sertésborda

sertéskaraj zöldpaprika zöldbab vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma só, törött bors lángolt kolbász, olaj.

Elzászi kacsa

kacsa savanyú káposzta lángolt kolbász,
15 dkg császárhús,
só, bors, majoranna

Gombás korhelyleves

Hozzávalók: 40 dkg savanyú káposzta, 15 dkg nyers füstölt tarja, 1 dl olaj, 1 fej vöröshagyma, 1 késhegynyi pirospaprika, 10 dkg,1 késhegynyi törött bors, 5 dkg liszt, 10 dkg füstölt kolbász, 1,5 dl tejföl.

Görög sült kolbász

A szalonnát nagyon vékony szeletekre vágjuk, s kibélelünk vele egy tűzálló tálat.
Lerakunk egy sor tisztított, feldarabolt újhagymát, rákarikázunk egy csomó zsenge sárgarépát, és megsózzuk.

Kolbászos pogácsa

Az élesztőt kevés langyos tejben megfuttatjuk, öszszegyúrjuk a fél kg liszttel két tojássárgájával. Sót, borsot és langyos tejet dolgozunk hozzá mindaddig, amíg a tészta közepesen kemény lesz. Langyos helyen duplájára kelesztjük. Deszkán vékonyra nyújtjuk, majd rákenünk 20 dkg finomra darált puha lángolt kolbászt. Ezután a tésztal

Mártogatott mustkolbász

7 liszt must cukor kevés fahéj szegfűszeg keményítő dkg dióbél tojássárgája.
Mártogatott mustkolbász elkészítése:
A lisztet elkeverjük annyi musttal, hogy híg palacsintatésztát kapjunk.

Hargitai sertésborda

8 karaj szelet darált hús lángolt kolbász 8 levél savanyított káposzta savanyú káposzta vöröshagyma paradicsom zöldpaprika tejföl olaj só, bors pirospaprika szalonna.
Hargitai sertésborda készítése :

Káposztás karaj

rövidkaraj olaj só, bors darált sertéshús rizs füstölt kolbász fejes káposzta savanyú káposzta borsikafű 2 kanál lecsó vöröshagyma füstölt szalonna tejföl liszt.

Kolbász leves

15 dkg füstölt kolbász, 60 dkg csont, 3 dkg liszt, 2 dl tejföl, 30 dkg vegyes zöldség, 5 dkg karalábé, 5 dkg zeller, 1 csomó petrezselyem, 1/2 dl olaj, só, törött bors.