Kolbász - Kolbászos receptek
- 2023-09-05 Sertéshús receptek Kolbászos ételek
Kolbász felhasználásával készült ételek
Rakott burgonya - kolbászos ételek
közepes nagyságú burgonya füstölt szalonna tojás kolbász tejföl só reszelt sajt.
A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, karikára vágjuk.
A füstölt szalonnát feldaraboljuk, tűzálló tálban megpirítjuk, rárakunk egy sor burgonyát, sózzuk, tetejére egy sor keménytojás-karikát
Balkáni töltött hús - kolbászos étel
A vastagra szeletelt hússzeletekbe éles késsel mély zsebet vágunk.
Ebbe a nyílásba sót, borsot, szegfűborsot dörzsölünk. Az apróra vágott hagymát vajban üvegesre pároljuk, az apróra vágott kolbászt hozzáadjuk. Ugyancsak hozzákeverjük ...
Betyárleves
A vöröshagymát üvegesre pároljuk a kisütött, feldarabolt füstölt szalonnán, felöntjük 1 liter vízzel, ebben megfőzzük a húst. A csontot külön sós vízben főzzük meg, és rászűrjük a húslevesre. Egy kevés olajban megpároljuk a gombát, megszórjuk petrezselyemmel, fölengedjük egy kevés csontlével, majd a húslevesbe öntjük. Világos rántással berántjuk, beletesszük a karikákra vágott füstölt kolbász t, és tejföllel elkeverjük.
Bundás kolbász
Bundás kolbász hozzávalók - darált hús zsemle Vegeta zsemlemorzsa tejföl reszelt hagyma tej tojás pirospaprika, gyömbér 1 szál lángolt kolbász.
Bundás kolbász elkészítése
A darált húst összekeverjük a tejbe áztatott zsemlékkel, 4 tojással, 2 kanál zsemlemorzsával, pirospaprikával, reszelt hagymával, sóval, borssal, reszelt gyömbérrel, egy kanál Vegetával. A masszát vizes deszkán szegletes alakra vékonyan szétterítjük. Ráfektetjük a lángolt kolbászt, és felcsavarjuk...
COCIDO
marhahús sertéshús vöröshagyma gerezd fokhagyma sárgarépa 1 petrezselyemgyökér 1/2 zeller, 1/2 karalábé burgonya 1 csomó petrezselyem 2 levél zellerzöld egy csipet gyömbér, só, bors kolbász egy csipet szerecsendió.
Cocido recept
Ez az étel különféle húsokból és kolbász hozzáadásával készül.
Egy edényben vizet teszünk fel, és először a feldarabolt marhahúst tesszük bele főni.
Ha már kezd puhulni, a sertéshúst adjuk hozzá. (Ha van birkahúsunk, azt is hozzáadjuk, 30 dkg-ot.)
Debreceni sertésborda
8 szelet sertésborda füstölt szalonna debreceni kolbász burgonya zsír hagyma zöldpaprika paradicsom liszt, só, paprika.
Debreceni töltött csülök
2 db csülök lángolt kolbász sajt só, bors vöröshagyma fokhagyma olaj 1 dl bor.
Debreceni töltött csülök recept
A csülköket alaposan megtisztítjuk, láng felett a bőrét jól megperzseljük, majd kicsontozzuk.
Debreceni kolbászos fánk
kolbászos fánk hozzávalók - burgonya liszt élesztő 2 tojás, só tej olaj lángolt kolbász.
Debreceni kolbászos fánk elkészítése
A burgonyát megfőzzük, meghámozzuk, áttörjük.
Délvidéki sertésborda
sertéskaraj zöldpaprika zöldbab vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma só, törött bors lángolt kolbász, olaj.
Elzászi kacsa
kacsa savanyú káposzta lángolt kolbász,
15 dkg császárhús,
só, bors, majoranna
Gombás korhelyleves
Hozzávalók: 40 dkg savanyú káposzta, 15 dkg nyers füstölt tarja, 1 dl olaj, 1 fej vöröshagyma, 1 késhegynyi pirospaprika, 10 dkg,1 késhegynyi törött bors, 5 dkg liszt, 10 dkg füstölt kolbász, 1,5 dl tejföl.
Görög sült kolbász
A szalonnát nagyon vékony szeletekre vágjuk, s kibélelünk vele egy tűzálló tálat.
Lerakunk egy sor tisztított, feldarabolt újhagymát, rákarikázunk egy csomó zsenge sárgarépát, és megsózzuk.
Kolbászos pogácsa
Az élesztőt kevés langyos tejben megfuttatjuk, öszszegyúrjuk a fél kg liszttel két tojássárgájával. Sót, borsot és langyos tejet dolgozunk hozzá mindaddig, amíg a tészta közepesen kemény lesz. Langyos helyen duplájára kelesztjük. Deszkán vékonyra nyújtjuk, majd rákenünk 20 dkg finomra darált puha lángolt kolbászt. Ezután a tésztal
Mártogatott mustkolbász
7 liszt must cukor kevés fahéj szegfűszeg keményítő dkg dióbél tojássárgája.
Mártogatott mustkolbász elkészítése:
A lisztet elkeverjük annyi musttal, hogy híg palacsintatésztát kapjunk.
Hargitai sertésborda
8 karaj szelet darált hús lángolt kolbász 8 levél savanyított káposzta savanyú káposzta vöröshagyma paradicsom zöldpaprika tejföl olaj só, bors pirospaprika szalonna.
Hargitai sertésborda készítése :
Káposztás karaj
rövidkaraj olaj só, bors darált sertéshús rizs füstölt kolbász fejes káposzta savanyú káposzta borsikafű 2 kanál lecsó vöröshagyma füstölt szalonna tejföl liszt.
Kolbász leves
15 dkg füstölt kolbász, 60 dkg csont, 3 dkg liszt, 2 dl tejföl, 30 dkg vegyes zöldség, 5 dkg karalábé, 5 dkg zeller, 1 csomó petrezselyem, 1/2 dl olaj, só, törött bors.
Sertéshúsos ételek