Délvidéki sertésborda - Sertéshúsos étel receptek

  • Frissítve: 2019-09-14

Kolbászos ételek, Karaj receptek

Délvidéki sertésborda, Hozzávalók:

70 dkg sertéskaraj,
30 dkg zöldpaprika,
50 dkg zöldbab,
2 db vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
só, törött bors,
10 dkg lángolt kolbász, olaj.

Délvidéki sertésborda készítése :

A vöröshagymát apróra vágjuk és egy dl olajban üvegesre pároljuk.

Ezen a hagymás zsiradékon megpirítjuk a kivert, megsózott, borsozott hússzeleteket, hozzáteszünk 2 db zúzott fokhagyma gerezdet.

Ezután a karikára vágott kolbászt, majd kevés pirítás után a feldarabolt zöldpaprikát és az apróra vágott zöldbabot is.

Kevés vízzel az egészet puhára pároljuk.
Tojásos galuskával vagy burgonyával tálaljuk.

Alufóliás kolbászkák,
Amerikai vagdalt hús,
Ananászos sertésszelet,
Balkáni húskrokett

Délvidéki sertésborda