Alufóliás kolbászkák

ALUFÓLIÁS KOLBÁSZKÁK, Hozzávalók:
70 dkg darált sertéshús,
2 tojás, só, bors,
1 gerezd fokhagyma,
1 kanál reszelt vöröshagyma,
5 dkg zsemlemorzsa,
2 dl tejföl,
egy fél citrom leve,
1-1 sárga- és fehérrépa,
1 csomó petrezselyem.
Alufóliás kolbászkák készítése :
A darált sertéshúst összegyúrjuk a nyers tojásokkal, sóval, borssal, a zúzott fokhagymával, és ujjnyi hosszú kolbászkákat formálunk belőle. (Reszelt vöröshagyma is jó bele.)
Egy tűzálló tálat kibélelünk hajszálvékony szalonnaszeletekkel, erre egy sor karikára vágott vöröshagymát teszünk, majd sorban ráfektetjük a kolbászkákat.
Megtisztítunk, hosszában kettévágunk, majd hajszálvékonyan fölszeletelünk 1-1 szál sárgarépát és petrezselyemgyökeret, meghintjük vele a húst, majd alufóliával lefedve, sütőben 35-40 percig sütjük.
Ekkor a fóliát levesszük róla, megöntözzük 2 dl tejföllel, melybe egy fél citrom levét csavartuk.
Visszateszszük a sütőbe, és jó alaposan átsütjük.
Amerikai vagdalt hús,
Ananászos sertésszelet,
Balkáni húskrokett,
Barackos sertésbordaalufóliás kolbászkák, sertéshús tojás só bors fokhagyma vöröshagyma tejföl citrom fehér répa zsemlemorzsa petrezselyem

Alufóliás kolbászkák