Balkáni húskrokett

BALKÁNI HÚSKROKETT, Hozzávalók:
30 dkg sertéshús,
30 dkg marhahús,
2 db zsemle,
10 dkg füstölt szalonna,
1 ,
só, bors, majoránna, kakukkfű, gyömbér,
1 kiskanál Vegeta,
15 dkg sajt,
10 dkg zsemlemorzsa,
2 dl olaj.
Balkáni húskrokett készítése :
A sertéshúst, a szalonnát egyszer, az inaktól, zsiradéktól, megtisztított marhahúst kétszer ledaráljuk.
Keverünk hozzá két áztatott zsemlét, egy tojást, sót, törött borsot, gyömbért, kakukkfüvet, majoránnát, egy kiskanál Vegetát.
Vizes deszkán 1 cm vastagra nyújtjuk (lapítjuk).
Téglalap alakúra vágjuk, mindegyik közepébe teszünk egy sajtrudacskát és összehajtjuk.
Vizes kézzel megnyomkodjuk, formázzuk, majd zsemlemorzsában megforgatva, olajban ropogósra sütjük.
Burgonyával vagy rizzsel tálaljuk.

   Barackos sajtos sertésborda    Baranyai karaj    Bécsi omlett    Berni sertésborda    Bihari bundás karajszeletek    Bóbitás pecsenye