Zöldbab - Zöldbabos étel receptek

Zöldbab hozzáadásával készült ételek Zöldbabos receptek

Hozzávalók: párolt zöldbab vagy konzerv zöldbab, 3 szál sárgarépa, 1 fejes saláta, 1 csokor petrezselyem, zellerzöld, 1 kanál ecet, só, törött bors, olaj, 3 kemény tojás

Dalmát halszeletek elkészítése: A hagymát apróra vágjuk, és az olajban világossárgára pirítjuk. Rátesszük a két kockára vágott zöldpaprikát, a paradicsomokat és a tisztított, feldarabolt szép friss zöldbabot. Ízesítjük sóval, törött borssal, vágott petrezselyemmel, zúzott fokhagymával. ..

Délvidéki sertésborda - Zöldbabos

sertéskaraj, zöldpaprika, zöldbab, 2 db vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, só, törött bors,10 dkg lángolt kolbász, olaj.

Egyszerű zöldségleves - Zöldbabos

vaj, liszt, karotta, 1 karalábé, zöldborsó, zöldbab, karfiol rózsa, gomba, zöldpetrezselyem.

Fűszeres zöldbabos makaróni

Fűszeres makaroni készítése: Az apróra vágott szalonnát kiolvasztjuk, hozzáadjuk az apróra vágott sonkát, a zöldborsót, a zöldbabot (párolva). Fűszerezzük, majd összekeverjük a főtt makarónival. Tűzálló tálba tesszük, meglocsoljuk tejföllel, megszórjuk reszelt sajttal, és a sütőben átsütjük.

Gazdag vitaminsaláta - Zöldbabos

Gazdag vitaminsaláta készítése: A piroskáposztát, a vöröshagymát külön-külön vékonyan felszeleteljük, megsózzuk, majd állni hagyjuk. A tarka vagy nagyszemű futóbabot megfőzzük, a kelbimbót, a zöldbabot, zöldborsót pedig megpároljuk. (Használhatunk konzervet is.) Egy-két órai állás után a hagymát és a káposztát kinyomkodjuk, salátaecetbe áztatjuk...

Görög zöldbabos sertésragu

Hozzávalók: sertéshús (lapocka), olaj, vöröshagyma, zöldpaprika, paradicsom, savanyú uborka, fokhagyma, gomba, zöldbab, 1 kávéskanál liszt, 1 csokor zöldpetrezselyem, só, bors, pirospaprika, citromlé.

Gyuvecs - Zöldbabos étel

Gyuvecs elkészítése: A hagymát karikára vágva az olajban halványsárgára pirítjuk. A burgonyát hasábokra vágjuk, a sárgarépát, zellert karikákra, a karalábét szeletekre, a zöldbabot kettőbe törjük, a káposztát, paprikát ujjnyi szeletekre vágjuk, és a hagymás olajban összevegyítve, nagyon kevés vízzel, félpuhára pároljuk. Beletesszük a paradicsomot, a tetejét káposztalevéllel letakarjuk. Forró sütőben, kevergetés nélkül, 20-30 percig sütjük, amíg a zöldségek teljesen meg nem puhultak, és jól át nem sültek. Hússal is készíthető, 40 dkg bármilyen húst elkészítünk pörköltnek, és mielőtt sütőbe tesszük, összekeverjük a zöldségekkel.

Húsos zöldbableves

Húsos zöldbableves elkészítése: A megtisztított, zsenge zöldbabot 1 cm-es darabokra vágjuk, többszöri váltással bő vízben megmossuk. A készítendő leves mennyiségének megfelelő vizet felforraljuk, megsózzuk, beledobjuk a zöldbabot, és lassú forralással puhára főzzük. Közben a megtisztított s finomra vágott vöröshagymát aranysárgára fonnyasztjuk, majd hozzáadjuk a finomra dörzsölt fokhagymát, és...

Kacsa vidékiesen - Zöldbabos étel

1 pecsenyekacsa majoranna zsír sárgarépa zeller zöldbab mélyhűtött hasábburgonya zöldpetrezselyem.
Kacsa vidékiesen - zöldbabos receptek:
A megtisztított kacsát négy részre vágjuk.
Megsózzuk, belső oldalát meghintjük majoránnával. A húsdarabokat forró zsírban jól átsütjük, pirítjuk, majd kiemeljük, és tűzálló tálba tesszük. .. .

Kreol zöldbab

1 kg zöldbab vaj hagyma zöldpaprika ketchup egy evőkanál ecet mustár só bors.
Kreol zöldbab elkészítése :
Sós vízben megfőzzük az ujjnyi darabokra vágott zöldbabot, majd levét jól lecsurgatjuk. Közben a vajban (vagy ennek megfelelő zsírban) üvegesre pároljuk az apróra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a szép húsos, kicsumázott és kockára vágott zöldpaprikákat, a ketchupot, az ecetet (vagy 2 evőkanál borecetet), egy kiskanál mustárt, sót, törött borsot. Öt percig lassan forraljuk, majd a zöldbabot beletéve, még 5-10 percig együtt pároljuk.

Mustáros zöldbab

zöldbab sonka párizsi bors tejföl mustár sajt háromféle sajtot vegyünk tojás
Mustáros zöldbab készítése:
A puhára főzött zöldbabot lecsurgatjuk, és tűzálló tál aljára tesszük. Beborítjuk darált sonka és párizsi keverékével. Leöntjük a tejfölben elkevert mustárral, beborítjuk a sajtszeletekkel, és ráütjük a tojásokat. Addig sütjük, amíg a tojás meg nem dermedt.

Olasz zöldbab

zöldbab olaj paradicsom vöröshagyma fokhagyma só bors borsikafű reszelt sajt füstölt hús.
Olasz zöldbab készítése :
A babot megtisztítjuk, megmossuk, kuktába tesszük, és leöntjük 1 dl olajjal. (Nem kell feldarabolni.) Rátesszük a cikkekre vágott paradicsomot, vöröshagymát, a fokhagymát. Megsózzuk, borsozzuk, teszünk rá egy kevés borsikafüvet. Öntünk rá 1 dl vizet is. Az edényt lezárva 25-30 percig pároljuk. Tálba szedjük, és a tetejére reszelt sajtot hintünk. Gazdagíthatjuk 20 dkg, metéltre vágott füstölt hússal is.

Paella - Zöldbabos receptek

csirke párolt zöldborsó párolt zöldbab káposzta sonka (metéltre vágva) fokhagyma olaj vöröshagyma zöld pirospaprika dkg rizs sáfrányos szeklice főtt tonhal paradicsom szardínia sajt, (edami, ementáli) só törött bors oreganó esetleg Curry fehérbors gyömbér.
Paella - zöldbab készítése:
A csirkét feldarabolva egy kevés olajban pirosra sütjük a szétzúzott fokhagymával. Ebben a zsiradékban (a csirkét félretéve) megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát és a fölszeletelt paprikát. Kiszedjük a zsírból, majd a rizst pirítjuk meg benne, és hozzáadva a sót, borsot, sáfrányt, megpároljuk.
A tonhalat meghintjük sóval, citromlével, és 1/2 órai állás után egy kevés vízzel puhára pároljuk. ..

Paprikás zöldbab

vajbab (vagy széles sárga hüvelyű bab) vöröshagyma zsiradék (zsír, füstölt szalonna zsírja, olaj édes fűszerpaprika finomra vágott petrezselyem tejföl liszt paradicsom (elmaradhat).
Paprikás zöldbab készítése
A megmosott, megtisztított zöldbabot 2 cm hoszszúra daraboljuk.
A hagymát finomra vágjuk, zsírban megpároljuk és megpaprikázzuk.
Hozzáadjuk a feldarabolt babot, elkeverjük, annyi forrásban levő vízzel öntjük le, hogy szűken ellepje, és lefedve, először nagy lángon pároljuk. Amint a víz felforrt, kisebb lángon pároljuk tovább inkább rázogatva, mint keverve.
Ha a vize elpárolog, mielőtt a bab megpuhul...

Paprikás zöldbabfőzelék

zöldbab vöröshagyma zsír fokhagyma pirospaprika liszt füstölt szalonna tejföl.
Paprikás zöldbabfőzelék készítése
A gyorsfagyasztott zöldbabot forrásban levő vízben, amely enyhén sózott, feltesszük főni.
Közben a vöröshagymát, apróra vágva, zsírban megfonynyasztjuk, és a füstölt szalonnát kisebb kockára vágva kisütjük...

Paradicsomos zöldbab

megtisztított zöldbab füstölt szalonna, hagyma friss paradicsom só bors fokhagyma petrezselyem.
Paradicsomos zöldbab
A megtisztított egész zöldbabot sós vízben puhára főzzük, és leszűrjük. A kis kockákra vágott füstölt szalonnát megpirítjuk, és beletesszük a finomra vágott hagymát. Amikor sárgára pirult, rárakjuk a friss, kockára vágott, kemény paradicsomot. Megsózzuk, borsozzuk, fokhagymával ízesítjük, jól megpároljuk. A leszűrt zöldbabot tűzálló tálba teszszük, ráöntjük a szalonnás, paradicsomos mártást, meghintjük vágott petrezselyemmel, és jól átforrósítva tálaljuk.

Zöldbabfőzelék

zöldbab zsír liszt vöröshagyma fokhagyma pirospaprika ecet cukor tejföl petrezselyem.
Zöldbabfőzelék
A megtisztított zöldbabot egyenletes, vékony, rézsútos szeletkékre aprítjuk. Annyi forrásban levő sós vízben főzzük meg, hogy mire puha, csak annyi lé maradjon rajta, amennyi a besűrítéshez elegendő.
Rózsaszínű rántásban megpároljuk az apróra vágott vöröshagymát, petrezselymet, lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a paprikát és a szétzúzott fokhagymát, majd hideg vízzel fölengedve a csaknem puha főzeléket berántjuk. Felforraljuk, tejfölözzük, utánaízesítjük sóval, ecettel, cukorral, ízlés szerint, majd összeforraljuk.

Zöldbabtokány

zöldbab só pirospaprika kolbász olaj tejföl.
Zöldbabtokány :
A hagymát üvegesre pároljuk, beletesszük a zöldbabot, megszórjuk pirospaprikával, és annyi vízzel engedjük fel, amennyi ellepi. Amikor megpuhult a zöldbab, beletesszük a füstölt kolbászt vagy bármilyen füstölt húst, apró laskára vágva, és 3 percig forraljuk vele.
Tálaláskor tejföllel locsoljuk meg.

Rakott zöldfőzelék

mirelit karfiol mirelit zöldbab mirelit zöldborsó mirelit karotta tej vaj tojás törött bors tejföl liszt reszelt sajt.
Rakott zöldfőzelék elkészítése
A karfiolt, zöldbabot, zöldborsót, sárgarépát enyhén sós vízben puhára főzzük, főzés után jól lecsurgatjuk. Közben a vajból, lisztből, tejből sűrű mártást besamelt készítünk, és 1 tojást keverünk bele. Hűlni hagyjuk. Két keményre főzött tojást megreszelünk. A tűzálló tálat kizsírozzuk vagy kivajazzuk. A besamelhez adjuk a főtt zöldségekkel a tojást, a tejfölt, sót, törött borsot, összekeverjük, a tálba öntjük, és a sütőben szép pirosra sütjük.

Spanyol zöldbab

hagyma olaj zöldbab paradicsom só bors kakukkfű bazsalikom tojás ringli petrezselyem olajbogyó
Spanyol zöldbab elkészítése:
A karikára vágott hagymát olajban megpirítjuk, beletesszük a zöldbabot és a paradicsomot, fűszerezzük, puhára pároljuk. Tetejére tükörtojást teszünk, amit ringlivel, petrezselyemmel (olajbogyóval) díszítünk.