Zöldbab - Zöldbabos étel receptek

Zöldbab hozzáadásával készült ételek Zöldbabos receptek

Avignoni vegyes saláta Zöldbabos

Hozzávalók: párolt zöldbab vagy konzerv zöldbab, 3 szál sárgarépa, 1 fejes saláta, 1 csokor petrezselyem, zellerzöld, 1 kanál ecet, só, törött bors, olaj, 3 kemény tojás

Dalmát halszeletek - Zöldbabos étel

Dalmát halszeletek elkészítése: A hagymát apróra vágjuk, és az olajban világossárgára pirítjuk. Rátesszük a két kockára vágott zöldpaprikát, a paradicsomokat és a tisztított, feldarabolt szép friss zöldbabot.

Délvidéki sertésborda - Zöldbabos ételek

sertéskaraj, zöldpaprika, zöldbab, 2 db vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, só, törött bors,10 dkg lángolt kolbász, olaj.

Egyszerű zöldségleves - Zöldbabos

vaj, liszt, karotta, 1 karalábé, zöldborsó, zöldbab, karfiol rózsa, gomba, zöldpetrezselyem.

Fűszeres zöldbabos makaróni

Fűszeres makaroni készítése: Az apróra vágott szalonnát kiolvasztjuk, hozzáadjuk az apróra vágott sonkát, a zöldborsót, a zöldbabot (párolva). Fűszerezzük, majd összekeverjük a főtt makarónival.

Gazdag vitaminsaláta - Zöldbabos

Gazdag vitaminsaláta készítése: A piroskáposztát, a vöröshagymát külön-külön vékonyan felszeleteljük, megsózzuk, majd állni hagyjuk. A tarka vagy nagyszemű futóbabot megfőzzük, a kelbimbót, a zöldbabot, zöldborsót pedig megpároljuk.

Görög zöldbabos sertésragu

Hozzávalók: sertéshús (lapocka), olaj, vöröshagyma, zöldpaprika, paradicsom, savanyú uborka, fokhagyma, gomba, zöldbab, 1 kávéskanál liszt, 1 csokor zöldpetrezselyem, só, bors, pirospaprika, citromlé.

Gyuvecs - Zöldbabos étel

Gyuvecs elkészítése A hagymát karikára vágva az olajban halványsárgára pirítjuk. A burgonyát hasábokra vágjuk, a sárgarépát, zellert karikákra, a karalábét szeletekre, a zöldbabot kettőbe törjük, a káposztát, paprikát ujjnyi szeletekre vágjuk, és a

Húsos zöldbableves

Húsos zöldbableves elkészítése: A megtisztított, zsenge zöldbabot 1 cm-es darabokra vágjuk, többszöri váltással bő vízben megmossuk. A készítendő leves mennyiségének megfelelő vizet felforraljuk,

Kacsa vidékiesen - Zöldbabos étel

1 pecsenyekacsa majoranna zsír sárgarépa zeller zöldbab mélyhűtött hasábburgonya zöldpetrezselyem.
Kacsa vidékiesen - zöldbabos receptek:
A megtisztított kacsát négy részre vágjuk.
Megsózzuk,

Kreol zöldbab

1 kg zöldbab vaj hagyma zöldpaprika ketchup egy evőkanál ecet mustár só bors.
Kreol zöldbab elkészítése
Sós vízben megfőzzük az ujjnyi darabokra vágott zöldbabot, majd levét jól lecsurgatjuk.

Mustáros zöldbab

zöldbab sonka párizsi bors tejföl mustár sajt háromféle sajtot vegyünk tojás
Mustáros zöldbab készítése:
A puhára főzött zöldbabot lecsurgatjuk, és tűzálló tál aljára tesszük. Beborítjuk darált sonka és párizsi keverékével.

Olasz zöldbab

zöldbab olaj paradicsom vöröshagyma fokhagyma só bors borsikafű reszelt sajt füstölt hús.
Olasz zöldbab készítése
A babot megtisztítjuk, megmossuk, kuktába tesszük, és leöntjük 1 dl olajjal. (Nem kell feldarabolni.)

Paella - Zöldbabos receptek

csirke párolt zöldborsó párolt zöldbab káposzta sonka (metéltre vágva) fokhagyma olaj vöröshagyma zöld pirospaprika dkg rizs sáfrányos szeklice főtt tonhal paradicsom szardínia sajt, (edami, ementáli) só törött bors oreganó esetleg Curry fehérbors gyömbér.
Paella - zöldbab készítése:

Paprikás zöldbab

vajbab (vagy széles sárga hüvelyű bab) vöröshagyma zsiradék (zsír, füstölt szalonna zsírja, olaj édes fűszerpaprika finomra vágott petrezselyem tejföl liszt paradicsom (elmaradhat).
Paprikás zöldbab készítése

Paprikás zöldbabfőzelék

zöldbab vöröshagyma zsír fokhagyma pirospaprika liszt füstölt szalonna tejföl.
Paprikás zöldbabfőzelék készítése
A gyorsfagyasztott zöldbabot forrásban levő vízben, amely enyhén sózott, feltesszük főni.

Paradicsomos zöldbab

megtisztított zöldbab füstölt szalonna, hagyma friss paradicsom só bors fokhagyma petrezselyem.
Paradicsomos zöldbab
A megtisztított egész zöldbabot sós vízben puhára főzzük, és leszűrjük.

Zöldbabfőzelék

zöldbab zsír liszt vöröshagyma fokhagyma pirospaprika ecet cukor tejföl petrezselyem.
Zöldbabfőzelék
A megtisztított zöldbabot egyenletes, vékony, rézsútos szeletkékre aprítjuk. Annyi forrásban levő sós vízben főzzük meg, hogy mire puha

Zöldbabtokány

zöldbab só pirospaprika kolbász olaj tejföl.
Zöldbabtokány
A hagymát üvegesre pároljuk, beletesszük a zöldbabot, megszórjuk pirospaprikával, és annyi vízzel engedjük fel, amennyi ellepi. Amikor megpuhult a zöldbab, beletesszük a füstölt kolbászt vagy bármilyen füstölt húst, apró laskára vágva, és 3 percig forraljuk vele.
Tálaláskor tejföllel locsoljuk meg.

Rakott zöldfőzelék

mirelit karfiol mirelit zöldbab mirelit zöldborsó mirelit karotta tej vaj tojás törött bors tejföl liszt reszelt sajt.
Rakott zöldfőzelék elkészítése

Spanyol zöldbab

hagyma olaj zöldbab paradicsom só bors kakukkfű bazsalikom tojás ringli petrezselyem olajbogyó
Spanyol zöldbab elkészítése: