Húsos zöldbableves - Leves

  • 2018-11-27
Hozzávalók:
20 dkg sertéscomb csont nélkül,
30 dkg friss (vagy fagyasztott) zöldbab,
5 dkg zsír,
4 dkg liszt,
10 dkg vöröshagyma,
1 dkg fokhagyma,
1 dkg pirospaprika,
2 dl tejföl,
1 dkg só,
1 csomó zöldpetrezselyem;
csipetkéhez:
1 tojás,
8 dkg liszt.
Húsos zöldbableves elkészítése:
A megtisztított, zsenge zöldbabot 1 cm-es darabokra vágjuk, többszöri váltással bő vízben megmossuk.
A készítendő leves mennyiségének megfelelő vizet felforraljuk, megsózzuk, beledobjuk a zöldbabot, és lassú forralással puhára főzzük.
Közben a megtisztított s finomra vágott vöröshagymát aranysárgára fonnyasztjuk, majd hozzáadjuk a finomra dörzsölt fokhagymát, és pirospaprikával színezzük. A kis kockákra vágott, s jól megmosott sertéshúst a hagymára tesszük, megsózzuk, és egy kevés vízzel, fedő alatt, puhára pároljuk. A megfőtt zöldbabhoz hozzáadva összeforraljuk.
Világos barna petrezselymes rántást készítünk, tejföllel, egy kevés vízzel fölengedjük, és berántjuk vele a levest. Betétnek csipetkét adunk.

<<< Levesek

lencseleves fogollyal, levesek, vadételek, leves, mártás, sütemény, palacsinta, tészta, torta, édesség, saláta, étel, ital, sütés, főzés, receptek

Húsos zöldbableves