Zöldbabfőzelék, Zöldséges étel receptek

Zöldbabfőzelék

  • Frissítve: 2023-09-02  

Zöldséges ételek , Zöldbabos ételek

Zöldbabfőzelék, Hozzávalók:

1,5 kg zöldbab,
3 dkg só,
10 dkg zsír,
5 dkg liszt,
5 dkg vöröshagyma,
egy gerezd fokhagyma,
pirospaprika,
ecet,
cukor,
3 dl tejföl,
1 csomó zöldpetrezselyem.
Zöldbabfőzelék elkészítése:
A megtisztított zöldbabot egyenletes, vékony, rézsútos szeletkékre aprítjuk. Annyi forrásban levő sós vízben főzzük meg, hogy mire puha, csak annyi lé maradjon rajta, amennyi a besűrítéshez elegendő.
Rózsaszínű rántásban megpároljuk az apróra vágott vöröshagymát, petrezselymet, lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a paprikát és a szétzúzott fokhagymát, majd hideg vízzel fölengedve a csaknem puha főzeléket berántjuk. Felforraljuk, tejfölözzük, utánaízesítjük sóval, ecettel, cukorral, ízlés szerint, majd összeforraljuk.Finomfőzelék
Zöldborsófőzelék
Karalábéfőzelék
Kelkáposztafőzelék
<<< Zöldséges étel receptek Zöldséges ételek

Zöldbabfőzelék