Zöldséges étel receptek - Zöldborsófőzelék

  • 2018-11-27

Zöldborsófőzelék, Hozzávalók:
1 kg kifejtett zöldborsó,
5 dkg zsír,
8 dkg liszt,
1 csomó petrezselyem,
cukor (ízlés szerint),
1,5 dkg só,
2 dl tej (esetleg csontlé).
Zöldborsófőzelék elkészítése:
A megmosott zöldborsót forrásban levő vízbe teszszük (kb. 1 liter), hozzáadjuk a cukrot, és miután felforrt, mérsékelt tűzön főzzük tovább. Amikor félpuha, megsózzuk, és majdnem puhulásig főzzük. Közben világos petrezselymes rántást készítünk, lehúzzuk a tűzről, és hozzáadjuk a hideg tejet, simára keverjük, és a főzeléket berántjuk vele. Kevergetve felforraljuk, 6-8 percig főzzük. (A zsenge zöldborsót párolással puhítjuk, és lisztes szórással sűrítjük.)
Jércesülthöz, vagdalt húshoz adjuk.Burgonya főzelék
Édeskáposzta főzelék
Finomfőzelék
Karalábé főzelék
Kelkáposzta főzelék
Rakott zöldfőzelék
Sólet
Sóskafőzelék
Spárgafőzelék
Tökfőzelék
Vegyes főzelék
Zöldborsó főzelék <<< Zöldséges étel receptek Zöldséges ételek

Zöldborsófőzelék