Sólet
- Frissítve: 2025-07-03
 
Sólet recept, Hozzávalók:
40 dkg fehér száraz bab,
 10 dkg árpakása,
 25 dkg kövér 
libahús, 
 20 dkg sertésoldalas 
(lehet füstölt is),
 8 dkg zsír,
 1 kanál liszt, 
 1 fej hagyma,
 
pirospaprika.
Sólet elkészítése:
Az előző nap beáztatott babot összekeverjük az árpakásával.
A hagymát apróra vágva a zsírban megpirítjuk, paprikával meghintjük.
A húsokat darabokra vágjuk, mint a pörköltnek szoktuk, de hagyhatjuk egészben is.
Mindezeket egy háromliteres lábosban vagy fazékban összekeverjük, a liszttel meghintjük, bőven öntünk rá vizet, és feltesszük főni.
Mikor félig megfőtt, forró sütőbe tesszük, ha szükséges, a vizet pótoljuk, és kb. 1 óra hosszat sütjük.
