Receptek

Édeskáposzta főzelék - Káposztás ételek

Édeskáposzta főzelék hozzávalók:

80 dkg káposzta,
5 dkg liszt,
20 dkg szalonna,
1 dl tejföl,
2 dkg hagyma,
kapor, köménymag,
1,5 dkg só

Édeskáposzta főzelék készítése:

A káposztát csíkokra vágjuk, és forró sós vízben, a szalonnával együtt, félpuhára főzzük.

Világos hagymás rántást készítünk, ezzel a főzeléket be, rántjuk, kaporral, köménymaggal ízesítve teljese puhára főzzük.

Végül ízlés szerint gyengén ecetezzük.

Tálaláskor tejföllel meglocsoljuk, és a szalonnát szeletekre vágva a tetejére helyezzük.

Burgonya főzelék
Finomfőzelék
Karalábé főzelék
Kelkáposzta főzelék
Rakott zöldfőzelék
Sólet