Finomfőzelék
- Frissítve: 2025-07-03 Zöldséges ételek
 
FINOMFŐZELÉK, Hozzávalók: >
50 dkg vegyes zöldség, 
50 dkg karalábé, 
50 dkg zöldborsó (nettó), 
3 dkg só, 
8 dkg zsír, 
8 dkg liszt, 
4 dkg cukor, 
3 dl tej, 
2 csomó zöld petrezselyem
A finomfőzelék elkészítése
A 
megtisztított, megmosott zöldséget, karalábét egyenletes kis kockákra vágjuk. 
Olvasztott zsírban majdnem puhára pároljuk, félpuha állapotban sózzuk. 
Zsírjára 
lesütjük, hozzáadjuk a finomra vágott zöldpetrezselymet, és ezzel is pároljuk. 
Liszttel megszórjuk, csontlével vagy vízzel fölengedjük. 
A zöldborsót 
külön puhára főzzük, és a levével együtt a főzelékbe tesszük. 
Hozzáadjuk a 
cukrot, tejet, és átforraljuk. 
Összekészítve annyi a különbség, hogy a zöldségeket 
megfőzzük, és világos petrezselymes rántással sűrítjük be a főzeléket.
