Finomfőzelék

FINOMFŐZELÉK, Hozzávalók: >

50 dkg vegyes zöldség,
50 dkg karalábé,
50 dkg zöldborsó (nettó),
3 dkg só,
8 dkg zsír,
8 dkg liszt,
4 dkg cukor,
3 dl tej,
2 csomó zöld petrezselyem

A finomfőzelék elkészítése

A megtisztított, megmosott zöldséget, karalábét egyenletes kis kockákra vágjuk.
Olvasztott zsírban majdnem puhára pároljuk, félpuha állapotban sózzuk.
Zsírjára lesütjük, hozzáadjuk a finomra vágott zöldpetrezselymet, és ezzel is pároljuk.
Liszttel megszórjuk, csontlével vagy vízzel fölengedjük.
A zöldborsót külön puhára főzzük, és a levével együtt a főzelékbe tesszük.
Hozzáadjuk a cukrot, tejet, és átforraljuk.
Összekészítve annyi a különbség, hogy a zöldségeket megfőzzük, és világos petrezselymes rántással sűrítjük be a főzeléket.

Karalábé főzelék