Karalábé főzelék
- Frissítve: 2025-07-03 Zöldséges ételek
 
KARALÁBÉFŐZELÉK, Hozzávalók:
        
1,5 kg karalábé, 
5 dkg zsír, 
8 dkg liszt, 
2 dkg cukor, 
1,5 dkg só, 
1 csomó 
finomra vágott petrezselyem, 
egy késhegynyi törött bors, 
2 dl tej
Karalábéfőzelék elkészítése
Az előkészített karalábét egyenletes 
kis kockákra vágjuk, a zsenge leveleket szintén megmossuk, metéltre vágjuk, és 
a karalábéhoz keverjük. 
Forrásban levő vízbe téve felforraljuk. 
A felforrt 
főzeléket mérsékelt lángon tovább főzzük, ügyelve arra, hogy a forrás ne maradjon 
abba. 
Csak akkor sózzuk meg, amikor már majdnem puha. 
Világos rózsaszínű 
rántást készítünk, petrezselymet keverünk bele. 
A tűzhelyről levéve, tejjel 
fölengedve, simára keverjük, berántjuk a főzeléket, egy kis cukrot teszünk bele, 
és még 5-6 percig forraljuk. Tálalás előtt adjuk hozzá a törött borsot. 
Sertés 
vagy marhahúsokhoz tálaljuk.
Karalábéfőzelék
