Karalábéfőzelék

  • Frissítve: 2019-09-14  

KARALÁBÉFŐZELÉK, Hozzávalók:

1,5 kg karalábé,
5 dkg zsír,
8 dkg liszt,
2 dkg cukor,
1,5 dkg só,
1 csomó finomra vágott petrezselyem,
egy késhegynyi törött bors,
2 dl tej

Karalábéfőzelék elkészítése

Az előkészített karalábét egyenletes kis kockákra vágjuk, a zsenge leveleket szintén megmossuk, metéltre vágjuk, és a karalábéhoz keverjük.
Forrásban levő vízbe téve felforraljuk.
A felforrt főzeléket mérsékelt lángon tovább főzzük, ügyelve arra, hogy a forrás ne maradjon abba.
Csak akkor sózzuk meg, amikor már majdnem puha.
Világos rózsaszínű rántást készítünk, petrezselymet keverünk bele.
A tűzhelyről levéve, tejjel fölengedve, simára keverjük, berántjuk a főzeléket, egy kis cukrot teszünk bele, és még 5-6 percig forraljuk. Tálalás előtt adjuk hozzá a törött borsot.
Sertés vagy marhahúsokhoz tálaljuk.

Burgonya főzelék
Édeskáposzta főzelék
Finomfőzelék
Karalábé főzelék
Kelkáposzta főzelék
Rakott zöldfőzelék
Sólet
Sóskafőzelék
Spárgafőzelék
Tökfőzelék
Vegyes főzelék
Zöldborsó főzelék
<<< Zöldséges étel receptek Zöldséges ételek

Karalábéfőzelék