Zöldséges étel receptek - Rakott zöldfőzelék

  • Frissítve: 2019-09-14  

Zöldséges ételek , Zöldbabos ételek

Rakott zöldfőzelék, Hozzávalók:
25 dkg mirelit karfiol,
20 dkg mirelit zöldbab,
20 dkg mirelit zöldborsó,
5 dkg mirelit karotta,
6 dl tej,
6 dkg vaj,
3 tojás,
só,
törött bors,
2 dl tejföl,
6 dkg liszt,
1 kanál reszelt sajt.
Rakott zöldfőzelék elkészítése:
A karfiolt, zöldbabot, zöldborsót, sárgarépát enyhén sós vízben puhára főzzük, főzés után jól lecsurgatjuk. Közben a vajból, lisztből, tejből sűrű mártást besamelt készítünk, és 1 tojást keverünk bele. Hűlni hagyjuk. Két keményre főzött tojást megreszelünk. A tűzálló tálat kizsírozzuk vagy kivajazzuk. A besamelhez adjuk a főtt zöldségekkel a tojást, a tejfölt, sót, törött borsot, összekeverjük, a tálba öntjük, és a sütőben szép pirosra sütjük. <<< Zöldséges étel receptek Zöldséges ételek
Rakott ételek
Rakott burgonya
Rakott csirke
Rakott hús
Rakott húsos galuskaFőzelékek
Burgonya főzelék
Édeskáposzta főzelék
Finomfőzelék
Karalábé főzelék
Kelkáposzta főzelék
Rakott zöldfőzelék
Sólet
Sóskafőzelék
Spárgafőzelék
Tökfőzelék
Vegyes főzelék
Zöldborsó főzelék