Kreol zöldbab

  • Frissítve: 2019-09-14  

Zöldséges ételek , Zöldbabos ételek

Kreol zöldbab, Hozzávalók:

1 kg zöldbab,
5 dkg vaj,
1 fej hagyma,
2 zöldpaprika,
4 evőkanál ketchup,
egy evőkanál ecet,
mustár,
só,
bors.

Kreol zöldbab elkészítése :

Sós vízben megfőzzük az ujjnyi darabokra vágott zöldbabot, majd levét jól lecsurgatjuk.

Közben a vajban (vagy ennek megfelelő zsírban) üvegesre pároljuk az apróra vágott vöröshagymát.

Hozzáadjuk a szép húsos, kicsumázott és kockára vágott zöldpaprikákat, a ketchupot, az ecetet (vagy 2 evőkanál borecetet), egy kiskanál mustárt, sót, törött borsot.

Öt percig lassan forraljuk, majd a zöldbabot beletéve, még 5-10 percig együtt pároljuk.

Kreol zöldbab