Paella egytálétel recept

Paella, Hozzávalók:

1 csirke,
15 dkg párolt zöldborsó,
15 dkg párolt zöldbab,
10 dkg káposzta,
10 dkg sonka (metéltre vágva),
1 gerezd fokhagyma,
5 evőkanál olaj,
1 fej vöröshagyma,
1 zöld- és 1 pirospaprika,
25 dkg rizs,
1 késhegynyi sáfrányos szeklice,
20 dkg főtt tonhal,
3 paradicsom,
1 doboz szardínia,
20 dkg sajt, (edami, ementáli),
só,
törött bors,
oreganó,
esetleg Curry,
fehérbors,
gyömbér.
Paella készítése :
A csirkét feldarabolva egy kevés olajban pirosra sütjük a szétzúzott fokhagymával. Ebben a zsiradékban (a csirkét félretéve) megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát és a fölszeletelt paprikát.

Kiszedjük a zsírból, majd a rizst pirítjuk meg benne, és hozzáadva a sót, borsot, sáfrányt, megpároljuk.

A tonhalat meghintjük sóval, citromlével, és 1/2 órai állás után egy kevés vízzel puhára pároljuk. A paradicsomot fölszeleteljük.

Tűzálló tálba rakjuk az összes anyagot, lapáttal óvatosan elkeverjük, a szardínia olajával meglocsoljuk, paradicsomszeletekkel és az egyforma kockákra vágott sajttal díszítjük a tetejét. ízlés szerint fűszerezzük törött borssal, oreganóval, cayenni borssal, fehérborssal, esetleg curryval, gyömbérrel.

A spanyolok rákokat, kagylókat, különféle tengeri haldarabokat is tesznek bele. A spanyol ételek királynőjének nevezik.