hu Rizses tésztás egytálétel
Menu

Rizses Tésztás egytálétel receptek


Updated: 2017-09-17 tuja.hu

Makaróni spagetti tarhonya rizottó egytálétel receptek

Alföldi húsos gombóc

Hozzávalók: burgonyás tészta, sertés lapocka, 1 hagyma, 1 evőkanál olaj, só, bors, pirospaprika, petrezselyem, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, 1 dl tejföl, reszeltsajt

Bácskai rakott tarhonya

Bácskai rakott tarhonya készítése : Az egyik lábosban egy evőkanál olajban aranysárgára pirítjuk a tarhonyát, megsózzuk, majd forró vízzel fölengedve, puhára pároljuk. Közben a másik lábosban, ugyancsak egy evőkanál zsiradékban, sóval és pirospaprikával ízesítve, megpároljuk a fölszeletelt zöldpaprikát és paradicsomot, majd ha már puha, elkeverjük 1 dl tejföllel ...

Becsicsi makaroni

Becsicsi makaroni készítése : A makarónit megfőzzük. A darált húsokat az üvegesre párolt hagymára tesszük, megsózzuk, borsozzuk, meghintjük pirospaprikával, és egy kevés húslevessel vagy vízzel puhára pároljuk. Tűzálló tálat kizsírozunk, alulra teszünk egy réteg makarónit, majd egy réteg darált húst, és ezt ismételjük. Minden réteget ...

Bolognai sonkás gombóc

Hozzávalók: tej, 2 tojás, fehér kenyér, túró, zsemlemorzsa, só, egy csomó petrezselyem, kapor, metélőhagyma, 2 evőkanál olaj, 1 evőkanál finomra szelt hagyma, sonka, 1 doboz paradicsompüré, törött bors, rozmaring, 2 gerezd fokhagyma, majoránna, 2 szál zellerzöld

Firenzei makaroni

Firenzei makaroni : A makarónit (vagy spagettit) sós vízben megfőzzük, majd levét alaposan lecsurgatjuk. Közben megfőzzük a parajt, áttörjük vagy megdaráljuk, és összekeverjük a lisztből, a vajból és a tejjel főzött besamellel, sóval, meg a tejföllel. A makaróni felét kizsírozott tűzálló tálba öntjük, ráöntjük a spenótos krémet, meghintjük a laskára vágott főtt füstölt hússal vagy sonkával, meghintjük 5 dkg reszelt sajttal ...

Francia spagetti

Francia spagetti hozzávalók: spagetti tészta, vaj, tojás, sonka, sajt, vaj, morzsa. Francia spagetti készítése : Az apróra tördelt spagettit sós vízben kifőzzük. A vajat habosra keverjük, teszünk bele 3 tojássárgáját, az apróra vágott vagy darált sonkát, a reszelt sajtot. Belekeverjük a spagettibe, és végül a tojások kemény habját forgatjuk bele ...

Fűszeres makaroni

Hozzávalók: makaróni, aonka. füstölt szalonna, zöldborsó, zöldbab, 1 dl olaj, só, bors, szerecsendió, kakukkfű, tejföl, reszeltsajt.

Gombás rizs

Gombás rizs egytálétel hozzávalók: rizs, gomba hagyma petrezselyem só zsír, bors. A gombából zsírral, finomra szeletelt hagymával és petrezselyemmel, törött borssal pirított gombát készítünk. A rizst forró zsírba helyezve felhevítjük. Ekkor hozzákeverjük a párolt gombát, és felöntjük ...

Háromszéki palacsinta

Háromszéki palacsinta készítése : A csirke húsosabb részeiből rendes, hagymás, paprikás, csirkepörköltet készítünk. Ha már puha, kicsontozzuk, és a húst rövid lére pároljuk, tejfölözzük. A lisztből, tojásból, tejből, palacsintatésztát készítünk, megsütjük a palacsintákat, és széles csíkokra szeleteljük. Összekeverjük a csirkepaprikással ...

Hozzávalók: darált sertéshús, egy fél fej vöröshagyma, petrezselyem, só, bors, 1 tojás;
tésztához: liszt, 2 tojás, só

Húsos makaróni

Húsos makaróni készítése : A húst sütőben szép pirosra sütjük, majd vékony csíkokra fölszeleteljük. (Készíthető maradék húsból is.) A tojássárgákat elkeverjük egy evőkanál vajjal, megsózzuk, megborsozzuk, hozzákeverjük a húst. A makarónit sós vízben megfőzzük, jól lecsöpögtetjük, és a húshoz ...

Húsos táska oroszosan

Hozzávalók: sertésszív, vaj, zsír, 5 dkg hagyma, liszt, só, 1 g bors, egy fél csomó petrezselyem, tojás, 3 dl tejföl.

Hússsal töltött burgonyatekercs

Húsossal töltött burgonyatekercs készítése : A lisztből, a főtt, áttört burgonyából és egy csipet sóból tésztát állítunk össze. Lisztezett deszkán kisujjnyi vastagra nyújtjuk. A sovány sertéscombot és marhafartőt hagymás zsírban puhára pároljuk. Majd kétszer megdaráljuk, és visszatesszük a zsírjába. Sóval, törött borssal, citromlével, pirospaprikával ízesítjük. Adunk hozzá 1 egész tojást, 2-3 evőkanál tejfölt ...

Itáliai rakott makaróni

Itáliai rakott makaróni : makaróni tészta, só, 2 evőkanál olaj, füstölt szalonna, 1 fej vöröshagyma, 2 kisebb zeller, 1 szál sárgarépa, 2 dl bor, darált sertéshús (lehet marha is), paradicsompüré, só, törött bors, kevés reszelt szerecsendió, 2 szem szegfűbors, 1 késhegynyi oreganó (szurokfű)

Juhtúrós puliszka

Juhtúrós puliszka egytálétel : Egy liter sózott vizet forralunk. Beleeresztjük a kukoricalisztet, állandó keverés mellett felforraljuk, és sűrűre főzzük. A füstölt szalonnát apró kockákra vágjuk és kisütjük. Tűzálló tálat kikenünk szalonnazsírral. A megmaradt zsírba mártott evőkanállal nagy galuskákat ...

Kaliforniai szendvics

Kaliforniai szendvics: A sonkát vagy csirkét apróra vágjuk, és hozzáadjuk a megpárolt sertéshúst. Fűszerezzük, majd összekeverjük a besamelmártással. Négy szelet kenyeret megkenünk ezzel a masszával, a másik néggyel beborítjuk. Bepanírozzuk ...

Kapros juhtúrós galuska

Kapros juhtúrós galuska: A lisztből két tojással galuskát keverünk, megfőzzük, és leszűrve leöblítjük. Közben a füstölt szalonnát apró kockákra vágva kisütjük, és összekeverjük vele a galuskát. Tejfölt is tehetünk rá. Megsózzuk, és zománcozott tepsibe szétterítjük. Elmorzsoljuk rajta a juhtúrót. Apróra vágott ...

Kulyasa

Kulyasa egytálétel: A nyers, hámozott burgonyát kis kockákra vágva annyi sós vízben tesszük fel főni, amennyi éppen ellepi. Ha megfőtt, a fazékban fakanállal összetörjük a burgonyát, és láng fölött tovább keverve annyi lisztet adunk hozzá, hogy kásaszerű legyen ...

Lasagne verde

Hozzávalók: iszt, 1 tojás, vagdalt főtt paraj, darált sertéshús, hagyma, paradicsompüré, bazsalikom, kakukkfű (1 csipet), só, bors, reszeltsajt, petrezselyem, tejföl, fehér bor, olaj

Lengyel bitok

Lengyel bitok egytálétel: A lisztből, vajból és a tejből sűrű besamelt főzünk, sóval, törött borssal, reszelt szerecsendióval fűszerezzük. Egy kissé kihűtve simára keverünk benne egy nyers tojást. A finomra összevágott főtt vagy sült húst a masszába keverjük. Hosszúkás kroketteket formázunk belőle, zsemlemorzsában megforgatja, bő, forró olajban ropogósra sütjük. Közben 2 evőkanál olajon addig pároljuk az apróra vágott, sózott, borsozott gombát ...

Lisszaboni rizs

Lisszaboni rizs egytálétel : rizs, vöröshagyma, babérlevél, szegfűszeg, szegfűbors, olaj, fokhagyma, hámozott paradicsom, zöldpaprika, só, cayenni bors, kagyló (konzerv), félkemény sajt, reszeltsajt. Egy hagymát, a szegfűszeget, szegfűborsot, babérlevelet a rizzsel feltesszük főni. Ha elkészült, szűrőkanálon lecsurgatjuk, és hideg vízzel hirtelen leöblítjük. A másik hagymát üvegesre pároljuk, beletesszük az elkapart fokhagymát, a felszeletelt zöldpaprikát, a feldarabolt paradicsomot, egy kicsit megpároljuk. Hozzáadjuk a kagylót, fűszereket, reszelt sajtot és a kockára vágott félkemény sajtot, majd a rizzsel jól elkeverjük. Vajjal kikent tűzálló tálba tesszük ...

Receptek