Bácskai rakott tarhonya - Egytálétel receptek

Bácskai rakott tarhonya hozzávalók:
25 dkg tarhonya,
só,
két evőkanál zsiradék,
pirospaprika,
2-3 fölszeletelt zöldpaprika, ugyanannyi paradicsom (télen lecsó),
tejföl,
6 keményre főzött tojás.

Bácskai rakott tarhonya készítése
Az egyik lábosban egy evőkanál olajban aranysárgára pirítjuk a tarhonyát, megsózzuk, majd forró vízzel fölengedve, puhára pároljuk. Közben a másik lábosban, ugyancsak egy evőkanál zsiradékban, sóval és pirospaprikával ízesítve, megpároljuk a fölszeletelt zöldpaprikát és paradicsomot, majd ha már puha, elkeverjük 1 dl tejföllel.
Tűzálló tál aljára terítjük a tarhonya egyharmadát, erre simítjuk a tejfölös paprika felét, a megtisztított, karikákra vágott kemény tojást, majd ismét tarhonya, paprika, tojás és végül a tetejére tarhonya kerül. A maradék tejfölös lével megöntözzük, és a sütőben átsütjük. El lehet jó előre készíteni, tálalás előtt csak meg kell sütni. Bácskai rakott tarhonya

Bácskai rakott tarhonya