Lisszaboni rizs egytálétel recept

  • Frissítve: 2019-09-14  

Lisszaboni rizs, Hozzávalók:
25 dkg rizs,
2 fej vöröshagyma,
1 babérlevél,
3 szegfűszeg,
3 szegfűbors,
3 evőkanál olaj,
1 gerezd fokhagyma,
3 hámozott paradicsom,
1 zöldpaprika,
só,
cayenni bors,
20 dkg kagyló (konzerv),
20 dkg félkemény sajt,
3 evőkanál reszelt sajt.
Lisszaboni rizs készítése :
Egy hagymát, a szegfűszeget, szegfűborsot, babérlevelet a rizzsel feltesszük főni. Ha elkészült, szűrőkanálon lecsurgatjuk, és hideg vízzel hirtelen leöblítjük. A másik hagymát üvegesre pároljuk, beletesszük az elkapart fokhagymát, a felszeletelt zöldpaprikát, a feldarabolt paradicsomot, egy kicsit megpároljuk. Hozzáadjuk a kagylót, fűszereket, reszelt sajtot és a kockára vágott félkemény sajtot, majd a rizzsel jól elkeverjük.
Vajjal kikent tűzálló tálba tesszük, megszórjuk reszelt sajttal, és a sütőben jól átforrósítjuk.

Érdemes kipróbálni
Amerikai töltött tojás
Bundás banán
Dán karfiolleves