Rizses és tészás egytálétel receptek - Sonkás rizottó

  • 2018-11-27

Sonkás rizottó, Hozzávalók:
35 dkg főtt füstölt hús,
30 dkg rizs,
12 dkg zsír,
15 dkg gomba,
2 dkg só,
egy késhegynyi törött bors,
10 dkg párolt zöldborsó,
1 csomó petrezselyem,
10 dkg reszelt sajt.
Sonkás rizottó készítése :
Párolt rizst készítünk.
A kockára vágott gombát megpároljuk, meghintjük petrezselyemmel, hozzátesszük a kockákra vágott füstölt húst, a zöldborsót, megborsozzuk, és jól elkeverjük a rizzsel és a reszelt sajttal. Ha száraz volna, egy kis pecsenyelével megöntözzük.
Forró vízbe mártott leveses csészébe nyomkodjuk, majd kiborítjuk, és reszelt sajttal meghintve tálaljuk.

Sonkás burgonya
Sonkás csirke fóliában
Sonkás fánk
Sonkás galuska
Sonkás kifli
Sonkás pulykamell
Sonkás rakott zeller
Sonkás rakott karaj
Sonkás rizottó
Sonkás rizs
Sonkás sertéskaraj
Sonkás táska
Sonkás tekercs spárgával
Sonkás vagdalthús
Sonkás sült sertésszelet
Sonkás töltött burgonya
Sonkás töltött burgonyatekercs