Sonkás rizottó
- Frissítve: 2025-07-03
 
Sonkás rizottó, Hozzávalók:
35 dkg főtt füstölt hús, 
 
30 dkg rizs,
 12 dkg zsír, 
 15 dkg gomba, 
 2 dkg só, 
 egy késhegynyi 
törött bors, 
 10 dkg párolt zöldborsó, 
 1 csomó petrezselyem, 
 
10 dkg reszelt sajt.
 Sonkás rizottó készítése :
 Párolt 
rizst készítünk.
 A kockára vágott gombát megpároljuk, meghintjük petrezselyemmel, 
hozzátesszük a kockákra vágott füstölt húst, a zöldborsót, megborsozzuk, és jól 
elkeverjük a rizzsel és a reszelt sajttal. Ha száraz volna, egy kis pecsenyelével 
megöntözzük. 
 Forró vízbe mártott leveses csészébe nyomkodjuk, majd kiborítjuk, 
és reszelt sajttal meghintve tálaljuk. 
