Sonkás rizottó

  • Frissítve: 2019-09-14  

Sonkás rizottó, Hozzávalók:

35 dkg főtt füstölt hús,
30 dkg rizs,
12 dkg zsír,
15 dkg gomba,
2 dkg só,
egy késhegynyi törött bors,
10 dkg párolt zöldborsó,
1 csomó petrezselyem,
10 dkg reszelt sajt.

Sonkás rizottó készítése :
Párolt rizst készítünk.
A kockára vágott gombát megpároljuk, meghintjük petrezselyemmel, hozzátesszük a kockákra vágott füstölt húst, a zöldborsót, megborsozzuk, és jól elkeverjük a rizzsel és a reszelt sajttal. Ha száraz volna, egy kis pecsenyelével megöntözzük.
Forró vízbe mártott leveses csészébe nyomkodjuk, majd kiborítjuk, és reszelt sajttal meghintve tálaljuk.

Sonkás burgonya
Sonkás csirke fóliában