Itáliai rakott makaróni

Italiai rakott makaróni, Hozzávalók:

25 dkg makaróni,
só,
2 evőkanál olaj,
10 dkg füstölt szalonna,
1 fej vöröshagyma,
2 kisebb zeller,
1 szál sárgarépa,
2 dl bor,
50 dkg darált sertéshús (lehet marha is),
2 kis doboz paradicsompüré,
só, törött bors,
kevés reszelt szerecsendió,
2 szem szegfűbors,
1 késhegynyi oreganó (szurokfű).

Italiai rakott makaróni készítése

A makarónit 2 liter sós vízben megfőzzük. (Tegyünk a vízbe 1 kanál olajat is.) A makarónit ne tördeljük szét.

A szalonnát apróra vágjuk, egy evőkanál olajon kisütjük, rátesszük az apróra vágott hagymát, két reszelt zellert és egy sárgarépát.

Adunk hozzá 2 dl bort, és 5-6 percig pároljuk. Utána hozzátesszük a darált húst, a paradicsompürét, sót, borsot, szerecsendiót, szegfűborsot, oreganót. Ismét pároljuk kb. 10 percig.

Kivajazott tűzálló tálba rakunk egy sor makarónit, rákenjük a töltelékmassza felét, meghintjük reszelt sajttal, erre makarónit, majd ismét tölteléket, reszelt sajtot és végül ismét makarónit teszünk.
Sütőben 20 percig sütjük

Érdemes kipróbálni
Amerikai töltött tojás
Bundás banán
Dán karfiolleves