Rizses és tészás egytálétel receptek - Italiai rakott makaróni


Frissítve: 2017-10-22

Rizses és tészás egytálétel receptek

Italiai rakott makaróni

Hozzávalók:
25 dkg makaróni,
só,
2 evőkanál olaj,
10 dkg füstölt szalonna,
1 fej vöröshagyma,
2 kisebb zeller,
1 szál sárgarépa,
2 dl bor,
50 dkg darált sertéshús (lehet marha is),
2 kis doboz paradicsompüré,
só, törött bors,
kevés reszelt szerecsendió,
2 szem szegfűbors,
1 késhegynyi oreganó (szurokfű).
Italiai rakott makaróni készítése :
A makarónit 2 liter sós vízben megfőzzük. (Tegyünk a vízbe 1 kanál olajat is.) A makarónit ne tördeljük szét. A szalonnát apróra vágjuk, egy evőkanál olajon kisütjük, rátesszük az apróra vágott hagymát, két reszelt zellert és egy sárgarépát. Adunk hozzá 2 dl bort, és 5-6 percig pároljuk. Utána hozzátesszük a darált húst, a paradicsompürét, sót, borsot, szerecsendiót, szegfűborsot, oreganót. Ismét pároljuk kb. 10 percig.
Kivajazott tűzálló tálba rakunk egy sor makarónit, rákenjük a töltelékmassza felét, meghintjük reszelt sajttal, erre makarónit, majd ismét tölteléket, reszelt sajtot és végül ismét makarónit teszünk.
Sütőben 20 percig sütjük

Érdemes kipróbálni
Amerikai töltött tojás
Bundás banán
Dán karfiolleves

Receptek