Rizses és tészás egytálétel receptek - Sajtos galuska 2.

  • 2018-11-27

Sajtos galuska 2., Hozzávalók:
2 dl tej,
20 dkg vaj
15 dkg liszt,
4 tojás,
1 tojássárgája,
1 kiskanál mustár,
bors,
só,
2 dl tejföl,
10 dkg reszelt sajt.
Sajtos galuska 2. készítése :
A tejet a avajjal felforraljuk, és állandó keverés közben beleöntjük a lisztet, jól eldolgozzuk és kihűtjük.
Ekkor egyenként beledagasztjuk a 4 egész tojást, keverünk vele 2 dkg reszelt sajtot, sóval, borssal, mustárral ízesítjük. A tésztából lobogó sós vízbe vizes evőkanállal nagy galuskákat szaggatunk, lefedjük, és kb. 8 percig forraljuk. Majd szűrőkanállal kiszedjük, alaposan lecsurgatjuk, és kivajazott tűzálló tálra tesszük. A tejfölbe belekeverünk egy csipet sót, 1 tojássárgáját és 3 dkg reszelt sajtot. Leöntjük vele a galuskát, a tetejét meghintjük reszelt sajttal, és a sütőben szép pirosra sütjük. almás karaj , vadételek, leves, mártás, sütemény, palacsinta, tészta, torta, édesség, saláta, étel, ital, sütés, főzés, receptek karajból készült ételek receptjei

Sajtos galuska 2.