Húsos makaróni
- 2019-05-02 Rizses és tészás egytálételek, Makaróni
Húsos makaróni, Hozzávalók:
30 dkg sertéshús (lapocka), 
        3 tojássárgája, 
        1 evőkanál vaj, 
        só, 
        bors, 
        2 kanál zsemlemorzsa, 
        1 dl olaj, 
        25 dkg makaróni.
Húsos makaróni készítése :
A húst sütőben szép pirosra sütjük, majd vékony csíkokra fölszeleteljük. (Készíthető maradék húsból is.)
A tojássárgákat elkeverjük egy evőkanál vajjal, megsózzuk, megborsozzuk, hozzákeverjük a húst.
A makarónit sós vízben megfőzzük, jól lecsöpögtetjük, és a húshoz keverjük.
Mély tűzálló tálat megolajozunk, megszórjuk zsemlemorzsával, és beletesszük a húsos makarónit. Sütőben 25-30 percig sütjük.
Húsos makaróni
