Lengyel "bitok" recept

  • 2018-11-27

Rizses és tészás egytálétel receptek, Uborkás ételek

Lengyel "bitok", Hozzávalók:
2 dkg vaj,
2 dkg liszt,
2 dl tej,
1 ,
20 dkg főtt vagy sült hús,
15 dkg gomba,
2 ecetes uborka,
1 dl tejföl,
só,
bors,
szerecsendió,
morzsa,
olaj.
Lengyel "bitok" készítése :
A lisztből, vajból és a tejből sűrű besamelt főzünk, sóval, törött borssal, reszelt szerecsendióval fűszerezzük. Egy kissé kihűtve simára keverünk benne egy nyers tojást.
A finomra összevágott főtt vagy sült húst a masszába keverjük. Hosszúkás kroketteket formázunk belőle, zsemlemorzsában megforgatja, bő, forró olajban ropogósra sütjük.
Közben 2 evőkanál olajon addig pároljuk az apróra vágott, sózott, borsozott gombát, míg a leve el nem főtt. Hozzáadunk két kisebb összevágott ecetes uborkát.
A tejföllel néhány percig pároljuk, majd a krokettekre öntve, rizzsel tálaljuk. almás karaj , vadételek, leves, mártás, sütemény, palacsinta, tészta, torta, édesség, saláta, étel, ital, sütés, főzés, receptek karajból készült ételek receptjei

Lengyel "bitok"