Kapros juhtúrós galuska

  • Frissítve: 2019-09-14  

Kapros juhtúrós galuska, Hozzávalók:
40 dkg liszt,
2 tojás,
5 dkg füstölt szalonna,
1-2 kanál tejföl,
20 dkg juhtúró,
1 csomó kapor.
Kapros juhtúrós galuska készítése :
A lisztből két tojással galuskát keverünk, megfőzzük, és leszűrve leöblítjük. Közben a füstölt szalonnát apró kockákra vágva kisütjük, és összekeverjük vele a galuskát. Tejfölt is tehetünk rá. Megsózzuk, és zománcozott tepsibe szétterítjük. Elmorzsoljuk rajta a juhtúrót. Apróra vágott zöldkaporral megszórjuk.
Az így elkészített galuskát előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 10-15 percig takaréklángon sütjük.

Kapros juhtúrós galuska